Salată de vinete după reţeta lui Radu Anton Roman

Ingrediente salată de vinete:

– un kg de vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi),

– un pahar cu untdelemn,

– o ceapă roşie, mare şi tare,

– o lingură de oţet mere,

– două roşii coapte,

– sare,

– piper.

Mod de preparare salată de vinete:

Vinetele se pun la copt la foc mic. Se întorc pe toate părţile până când se înmoaie.

Se curăţă bine de cojile arse şi se dau cu sare. Se lasă la scurs o oră pe un tocător de lemn, înclinat.

Ceapa se toacă mărunt, se spală cu apă rece şi se scurge. Se amestecă cu oţet.

Vinetele scurse bine se toacă pastă, se freacă cu ulei, treptat. La final, trebuie să ai un amestec tare şi spumos.

Se adaugă sosul de ceapă cu oţet, sare şi piper după gust. Se poate orna cu felii de ceapă roşie.

Poftă bună!

Sursa: news-white.com