5 analize medicale pe care trebuie să şi le facă orice femeie

1 71960 original jpg jpeg

Chiar dacă nu eşti bolnavă sau nu ai observat anumite simptome care ar trebui să te pună pe gânduri, este bine ca măcar odată pe an să-ţi faci anumite analize. Iată care sunt acestea!

Controlul anual

În timpul acestuia îţi va fi măsurată tensiunea arterială şi greutatea şi-ţi poţi întreba doctorul despre eventualele probleme de sănătate de care ai putea suferi în funcţie de vârstă. Nu uita să-ţi faci analizele de sânge,deoarece acestea ţi-ar putea semnala dacă este ceva în neregulă cu organismul tău.

Vizita la stomatolog

Odată la 6 luni ar trebui să-ţi faci un control stomatologic. Cariile sau afecţiunile gingiilor pot fi mai uşor vindecate dacă sunt descoperite în stadiu incipient. În plus,nici tratamentul nu va fi la fel de costisitor în comparaţie cu cât ai plăti dacă problema s-ar agrava.

Examenul oftalmologic

Te doare capul din ce în ce mai des? Este posibil să ai o afecţiune oftalmologică. Aşadar,fă-ţi o programare la un cabinet oftalmologic pentru a afla cum stai cu vederea. Până la vârsta de 61 de ani este recomandat să faci câte un control odată la 2 ani în caz că nu ai probleme de vedere şi odată la 6 luni dacă te confrunţi cu probleme ale ochilor.

Mamografie

Pentru a descoperi cancerulla sân în stadii incipiente,este recomandat să-ţi faci câte o mamografie odată la 2 ani. Însă,dacă ai mai avut cazuri de cancer în familie,este bine să repeţi procedura odată pe an,chiar dacă nu ai împlinit încă vârsta de 40 de ani.

Testul Papanicolau

Este cea mai sigură analiză care-ţi poate spune dacă există riscul să suferi de cancer de col uterin. În funcţie de vârstă şi de istoricul medical,este indicat să-ţi faci această analiză odată la 2 ani dacă ai peste 20 de ani şi o dată la 3 ani dacă ai peste 30 de ani şi ţi-ai făcut timp de 3 ani la rând testul Papanicolau cu rezultate normale.

Citeşte şi:

Cum descifrezi analizele medicale

Unde faci analize şi consultaţii gratuite