Antidepresivele, în timpul sarcinii, ar putea creşte riscul de ADHD la copii

1 73536 original jpg jpeg

Gravidele care urmează tratamente cu antidepresive în timpul sarcinii ar putea da naştere unor copii cu un risc crescut de dezvoltare a sindromului deficitului de atenţie la copii (ADHD), după naştere, potrivit unui studio recent.

Tulburarea afectează între 3% şi 5% dintre copiii de vârstă şcolară din Franţa,spun mai multe cercetări. Se caracterizează mai ales  prin dificultatea copiilor de a sta liniştiţi,de a-şi aştepta rândul şi printr-un comportament impulsiv.

În studiul publicat în revista Molecular Psychiatry,experţii de la Massachusetts General Hospital,citaţi de Mediafax,spun că „se observă un risc persistent de apariţie a ADHD după expunerea la antidepresive,mai ales în primul trimestru” al sarcinii.

Acest studiu a fost realizat pe baza datelor oferite de un sistem de îngrijire a sănătăţii din Statele Unite ale Americii,pe 2.243 de copii cu ADHD şi alţi 1.377 suferind de autism.

Scopul iniţial era de a stabili dacă există o legătură între tratamentul cu antidepresive în timpul sarcinii şi un risc crescut de autism la copii,după cum au sugerat anterior alte studii.

Referitor la această întrebare,cercetătorii au estimat că,în cele din urmă,legătura este "nesemnificativă",odată luat în calcul un alt factor cu potenţial agravant pentru autismul la copii:starea depresivă a mamei.

Pe de altă parte,experţii au descoperit că asocierea dintre antidepresivele luate de mamă în timpul sarcinii şi riscul de ADHD al copilului este semnificativă.

Totuşi,acest risc rămâne „scăzut în termeni absoluţi",rezultatele studiului putând fi afectate de erori de clasificare,subliniază cercetătorii,care fac apel la realizarea de studii complementare pe acest subiect.



Recente

5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg