Dureri de cap noaptea. 3 cauze ale neplăcutelor nevralgii nocturne

dureri de cap noaptea jpeg

Suferi de dureri de cap noaptea? Durerea de cap din timpul nopţii afectează calitatea somnului şi capacitatea de a adormi înapoi, lucru care te seacă de energie a doua zi. Această durere este neplăcută, deoarece simţi că te-a lovit cineva în cap. Dar ce o provoacă?

Mai întâi de toate, este important să diferenţiem durerile de cap din timpul nopţii de durerile de cap obişnuite. Uneori, te duci la culcare cu o durere de cap care s-a declanşat deja şi se agravează în timpul nopţii. Cu toate acestea, a început puţin înainte de a merge la culcare. Aceasta nu este o durere de cap apărută în timpul nopţii. Durerile de cap apărute în timpul nopţii sunt foarte comune şi afectează un număr mare de oameni. Astfel de dureri de cap noaptea au cauze diferite.

Cu toate acestea, dacă apare brusc în timpul nopţii, întrerupând somnul, există alţi factori implicaţi şi care trebuie luaţi în considerare. În plus, dacă se întâmplă de mai multe ori, nopţi la rând, este recomandat să mergi să discuţi cu un medic. Durerea poate ascunde o boală.

Dureri de cap noaptea - Iată care sunt posibilele cauze ale durerii de cap din timpul nopţii:

1. Hipnoza durerii de cap

Hipnoza durerii de cap nu este foarte cunoscută; ea poate să apară în timpul nopţii (când eşti trează) sau chiar în timpul somnului. În general, durere se simte în timpul stadiului REM al somnului. Este o durere uşoară, dar dureroasă, care de obicei durează de la 15 minute până la o oră sau două.

Cauzele încă sunt studiate de oamenii de ştiinţă, dar se ştie că se întâmplă în timpul acestei etape de somn. Prin urmare, se crede că hipnoza durerii de cap poate fi legată de o scădere bruscă a melatoninei, un hormon care reglează somnul. Acest tip de durere apare la persoanele de peste 50 de ani.

2. Dureri de cap noaptea, provocate de alimente care dau inflamaţii

Anumite alimente, atunci când sunt consumate în exces, cauzează modificări în organism. Adesea, alimentele bogate în glutamat monosodic (MSG) provoacă dureri de cap în miezul nopţii dacă sunt consumate târziu în timpul zilei, la fel ca la cină.

Acest aditiv artificial nu este doar nesănătos, ci poate provoca dependenţă. el oferă o aromă intensă multor mâncăruri pe care le consumăm în fiecare zi, cum sunt sosurile, cremele, supa şi multe feluri de mâncare pre-preparate. De asemenea, laptele şi produsele lactate provoacă inflamaţie în corp şi de multe ori provoacă durere de cap în timpul nopţii. Aşadar, acordă mai multă atenţie alimentelor mâncate în fiecare zi.

3. Cefalee sinusală

Dacă ai dureri de cap noaptea trebuie să ştii că durerile de cap sinusale sunt asociate cu durerile de cap din timpul nopţii. Această durere, după cum îi spune şi numele, este cauzată de sinuzită – durerea în zona sinusurilor este foarte intensă -, iar sensibilitatea poate ajunge şi la urechi şi cap.