Leacuri naturiste pentru cistită

1 72108 original jpg jpeg

Uretra, altfel spus canalul prin care urina se elimină din vezica urinară la exterior, este mai scurtă la femei faţă de bărbaţi. Din cauza asta, bacteriile trec mai uşor în vezica urinară şi cauzează o infecţie numită cistită. Din fericire, ai la dispoziţie multe tratamente naturiste ca s-o tratezi!

Sucul de merişor

Sucul de merişor este bogat în substanţe denumite proantocianidine,care previn ataşarea bacteriilor de mucoasa vezicii urinare şi a uretrei,fiind astfel eliminate prin urină. Pentru a beneficia de calităţile acestui leac,ai grijă ca atunci când îl cumperi de la plafar să fie neîndulcit şi fără alte ingrediente chimice. La fel de bune sunt şi suplimentele cu pudră de merişor sau fructele proaspete,aproximativ un pumn pe zi.

Usturoiul

Întrucât stimulează imunitatea,datorită alicinei din compoziţie,usturoiul este un adjuvant de renume în tratarea cistitei. El ajută la eliminarea bacteriilor E. coli,recunoscute pentru faptul că că ajung în vezica urinară şi irită mucoasa,cauzând apariţia cistitei. Este indicat să-l consumi crud,întreg sau ca dressing în salate,sau ca supliment,1 000 mg de usturoi zilnic.

Apa de orz

Apa de orz este un important agent antiinflamator pentru sistemul urinar. Fierbi un litru şi un sfert de apă,adaugi 40 g de orez integral şi laşi pe foc timp de 20 de minute. Adaugi sucul de la o lămâie şi laşi să fiarbă încă 10 minute. După ce s-a răcit,poţi să sorbi din acest amestec câte puţin,pe tot parcursul zilei.

La fel de eficiente sunt şi tincturile de mătase de porumb,echinaceea,coada-calului sau coada-şoricelului.