Usturoiul scade tensiunea arterială. 5 feluri în care să îl consumi

usturoiul scade tensiunea arterială jpeg

Există multe plante medicinale care scad tensiunea arterială crescută şi care sunt frecvent utilizate în prepararea remediilor. Dar, dacă vrei să te concentrezi asupra unui singur aliment, cel mai bun este usturoiul. Usturoiul scade tensiunea arterială şi e foarte indicat.

Beneficiile usturoiului în sănătate sunt atribuite compuşilor săi care conţin sulf,antioxidanţi,vitamine şi minerale.

Dacă vrei să ştii de ce usturoiul scade tensiunea arterială, atunci află că alicina,enzima activă prezentă în usturoi,este principalul responsabil pentru efectul de scădere a tensiunii arteriale. Alicina este eliberată când zdrobim,tăiem sau mestecăm usturoiulbrut. Există diferite reţete de tratamente naturale pentru tensiunea arterială ridicată.

Dintre acestea,consumul a 1-2 căţei de usturoi zilnic este cunoscută ca fiind cea mai uşoară şi simplă modalitate a reduce tensiunea arterială. De asemenea,usturoiul poate fi inclus în dieta zilnică,ca remediu pentru tensiunea arterială. Iată cum mai poate fi mâncat.

1. Usturoiul scade tensiunea arterială - Usturoi crud

Consumul de usturoi proaspăt este cel mai bun remediu împotriva hipertensiunii arteriale. Pentru a ţine sub control tensiunea arterială ridicată,mănâncă zilnic usturoi crud.

Citeşte şi:Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi şi miere pe stomacul gol

2. Pudră

Se spune că 600-900 mg de pudră de usturoi consumată reduce cu 9-12% valoarea tensiunii. Această cantitate de pudră conţine între 3,6 şi 5,4 mg de alicină.

3. Usturoiul scade tensiunea arterială - Consumă-l gătit!

Prin procesare,usturoiul îşi poate pierde din cantitatea de sulf,dar şi din alicină,care este extrem de instabilă în stare naturală. Din această cauză,usturoiul nu trebuie consumat în primele 10 minute când este gătit.

4. Feliat şi adăugat în salate

Felii subţiri de usturoi pot fi adăugate direct în salatele tale preferate. Şi mujdeiul de usturoi este foarte bun şi poate fi inclus cu uşurinţă în preparatele tale. Aşadar,dacă vrei să ţii sub control hipertensiunea arterială,ai grijă ca usturoiul să facă parte din dieta zilnică.

Citeşte şi:Usturoiul-remediu pentru insomnie

5. Usturoiul scade tensiunea arterială - Ceaiul de usturoi

Pune la fiert o oală cu apă,în care adaugi 3 căţei de usturoi tăiaţi pe jumătate. Lasă-l  vasul deoparte câteva minute şi apoi strecoară-l într-o cană. În ceai se adaugă jumătate de lingură de miere pentru a-l face mai gustos. Se bea zilnic câte o ceaşcă.

Credit foto: www.boldsky.com