Sistemul circulator începe să aibă probleme atunci când există un flux sanguin limitat la nivelul picioarelor,mâinilor,inimii,dar şi în restul corpului. Fluxul sistemului sanguin este blocat de depozitele de grăsime care se numesc plăci,şi care,blochează venele şi arterele,rezultând astfel circulaţia deficitară.

Dacă sângele nu este transportat suficient de repede,atunci înseamnă că organismul nu primeşte suficient oxigen sau substanţe nutritive,şi acest lucru poate duce la dezvoltarea de afecţiuni. Printre ele se numără hipertensiune arterială,accident vascular,venele varicoase,boli de inimă şi de rinichi sau anevrisme.

Iată cum îţi dai seama dacă ai această problemă:

1. Te simţi amorţită

Te simţi amorţită chiar dacă nu stai mult timp pe scaun sau pe pat? Ai o senzaţie permanentă de amorţeală? Acesta este unul dintre simptomele circulaţiei deficitare a sângelui în organism.

2. Sângele nu circulă repede în vene

Sângele este adunat în unele zone ale venelor din corp şi dacă nu ajunge în tot organismul,duce la formarea de varice. Acestea se formează de obicei pe picioare,au o culoare de albastru închis şi zona este umflată.

3. O senzaţie permanentă de frig

Vezi persoanele care încearcă să se încălzească şi îşi freacă mâinile şi braţele? Ei fac acest lucru pentru a stimula circulaţia sângelui şi să-şi încălzească corpul. Dacă sângele nu circulă în organism,părţile cele mai îndepărtate de inimă vor fi mereu reci. Mâinile şi piciorele sunt un semn a circulaţiei deficitare a sângelui.

4. Nu îţi este foame

Dacă ai circulaţia sângelui deficitară,este foarte posibil să nu simţi foamea,chiar mult timp de la ultima masă. Părţile corpului care se ocupă cu digestia,ficatul şi stomacul,nu primesc suficient sânge pentru a trimite semnale creierului că îţi este foame.