Când spui Hollywood, s-ar putea să te gândeşti la Humphrey Bogart care se uită în ochii lui Ingrid Bergman în „Casablanca“. S-ar putea să ţi-o imginezi pe Marilyn Monroe în celebra rochie albă ridicată de curentul de la metoru sau să-l vezi Pe Pacino în rolul mafiotului Michael Corleone din „Naşul“. Sau poate îţi închipui doar „armata“ de staruri şi starlete instagramabile din ziua de azi.

Indiferent de ceea ce îţi vine în minte, semnul de la Hollywood tronează ca o santinelă peste tot şi toate: e un reper al strălucirii, extravaganţei şi măreţiei care au definit Hollywoodul încă de la crearea sa.

Semnul este situat pe muntele Lee, aflat în lanţul muntos Santa Monica, din California. Are o înălţime de 13,7 metri şi o lungime de 106,7 metri. A fost construit în 1923, ca o reclamă temporară pentru un dezvoltator imobiliar. Semnul iniţial era mai lung, Hollywoodland, iar ultimele patru litere au fost eliminte în 1949, atunci când a devenit cu-adeărrat un simbol al lumii filmului. Camera de Comerţ din Hollywood deţine drepturile comerciale ale mărcii semnului Hollywood.

Vandalizări şi sinucideri