Cele mai bune măşti pentru mâini uscate

1 74545 original jpg jpeg

Îţi simţi pielea deshidratată şi nicio cremă nu ajută? Frigul şi vântul tăios din sezonul rece, dar şi apa fierbinte, îţi irită mâinileşi dau o senzaţie de uscăciune. Din fericire, există soluţii!

Dacă în cazul picioarelor,care stau mult timp acoperite,pielea nu se usucă atât de tare,mâinile sunt ceva mai predispuse unor astfel de probleme de sezon,din cauza factorilor externi. Senzaţia de uscăciune poate fi cauzată de mai mulţi factori:  1. Aerul condiţionat;2. Săpunurile cu baza alcalină sau care au alcool în compoziţie;4. Timpul îndelungat petrecut în duş şi apa fierbinte;5. Anumite medicamente;6. Îmbrăcămintea din fibre sintetice;7. Malnutriţia sau tulburările de alimentaţie.

Cu ajutorul unor măşti simple,poţi reface pielea mâinilor şi poţi preveni viitoarele daune. Ingredientele folosite redau supleţea,combat efectele radicalilor liberi,iar vitaminele hrănesc în profunzime. Fiecare mască se îndepărtează cu apă călduţă şi,ulterior,se aplică o cremă hidratantă.

Pe bază de cartofi

Ai nevoie de:

2-3 cartofi

3-4 linguri lapte

Fierbi cartofii curăţaţi şi tăiaţi bucăţi,îi pasezi ca pentru piure şi îi amesteci bine cu laptele. După ce s-a mai răcit,aplici pasta formată pe mâini şi o laşi până se răceşte integral.

Cu morcovi

Ai nevoie de:

1 morcov

1 lingură smântână

1 linguriţă ulei de măsline

Dai prin răzătoare morcovul,îl combini cu smântâna şi uleiul de măsline. Amesteci bine ingredientele şi aplici masca pe mâini timp de 20 de minute.

De ou şi ulei de măsline

Ai nevoie de:

1 gălbenuş

1 linguriţă suc de lămâie

2 linguriţe ulei de măsline

Peste gălbenuşul de ou,adaugi zeama de lămâie şi îl baţi cu o furculiţă (sau mixezi),adăugând treptat uleiul. Când ai obţinut o cremă ca pentru maioneză,aplic-o pe mâini într-un strat gros şi stai aşa 15 minute.

Pe bază de brânză de vaci

Ai nevoie de:

100 g brânză de vaci

1 lingură ulei de măsline

Amestecă uleiul cu brânza de vaci şi aplică masca pe mâini. Pune-ţi nişte mănuşi de bumbac moi şi stai aşa 20 de minute.

Cu ceai verde

Ai nevoie de: 

½ pahar de ceai verde

3 linguri de glicerină (între 8-40 lei)

sucul proaspăt de la 1/2 lămâie

1 lingură de făină

Amesteci toate ingredientele,iar pasta obţinută o aplici pe mâini. Stai cu mănuşi de bumbac 1-2 ore;este potrivită seara,când te întinzi în pat.

Cu parafină

Ai nevoie de:

20 picături ulei de lavandă

1 bloc de parafină

5-10 picături ulei de măsline

Topeşti pe baie de aburi ceara de parafină,peste care adaugi uleiurile de măsline şi lavandă. Când este gata,o laşi câteva minute să se răcească,verifici temperatura pe una din încheieturi şi apoi îţi cufunzi ambele mâini,date în prealabil cu puţin ulei de măsline,în această ceară. Le scoţi pe rând,laşi ceara să se întărească şi stai cu masca de parafină aproximativ 30 de minute. Îndepărtezi apoi stratul de ceară.

Bine de ştiut!

Glicerină:între 8-40 lei/100 ml

Ulei de lavandă:între 8-25 lei/sticluţă

Parafină:între 10-35 lei/1kg



Recente

Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg