Cum îţi alegi crema de corp
În comerţ găseşti rafturi întregi cu produse hidratante. Din păcate, nu sunt eficiente şi foarte puţine îşi respectă promisiunea. Fie nu se potrivesc pielii tale, fie conţin ingrediente care mai tare o usucă sau care dau rezultate doar un sezon.
Îţi oferim câteva ponturi care să te ajute să-ţi găseşti crema de corp potrivită.
Nu este de ajuns ca o loţiune de corp să aibă un miros plăcut şi o textură cremoasă. Ea trebuie să intre uşor în piele,ca s-o menţină fină şi tonifiată. De aceea,înainte de-a merge la cumpărături,este bine să ştii ce tip de piele ai. Este lucioasă,ai porii măriţi şi puncte negre pe faţă? Atunci pielea ta este grasă. Dacă simţi că te strânge după ce te speli înseamnă că este uscată. Tenul normal sau mixt este o combinaţie între cele două:pielea este uscată pe obraji şi grasă în zona T:linia imaginară care uneşte fruntea,nasul şi bărbia. De asemenea,pielea sensibilă se înroşeşte repede şi se pătează des.
În funcţie de tipul de piele
Dacă ai pielea grasă,alege o cremă de corp cu textură uşoară şi cu puţine uleiuri în compoziţie,care să n-o încarce. Produsele fără alcool,cu extracte naturale,cum ar fi castravetele şi citricele,hrănesc pieleaşi echilibrează producţia de sebum,care dă aspectul uleios al pielii. Cremele de corp cu ulei de măsline sau de migdale,miere de albine,unt de shea ori vitamina A refac ţesuturile afectate de deshidratare. Ele înmoaie pielea uscată şi apoi o hrănesc. Pielea normală are nevoie de loţiuni care să stimuleze producţia de colagen şi care să fie absorbite rapid. Pentru pielea sensibilă caută produse cât mai delicate,cu un PH apropiat de al acesteia (5,5). În plus,ele trebuie să conţină ingrediente naturale,fără coloranţi şi multe parfumuri.
Ţine cont de anotimp
Este indicat să aplici cremă în fiecare zi,de preferat seara,după ce faci duş. Pielea uscată este singura care face excepţie de la această regulă,întrucât ea necesită hidratare de două-trei în decursul a 24 de ore. În sezonul rece,pielea suferă din cauza condiţiilor de mediu agresive,aşa că are nevoie de protecţie suplimentară. Sunt bune cremele grase,cu glicerină şi unt de cacao,care pătrund adânc în ţesuturi. Acestea trebuie să aibă şi factor de protecţie solară,pentru că el întârzie procesul de îmbătrânire. Pe timpul verii,ai nevoie de produse mult mai uşoare,loţiuni şi creme care să nu rămână uleioase pe piele şi care să-ţi dea o senzaţie de prospeţime. Cele mai bune sunt cremele de corp cu extract de aloe vera,mentă,ceai verdeşi muşeţel.
Cremă,loţiune sau unt de corp?
· loţiunea:nu este grasă,se obţine prin combinarea apei cu ulei,se absoarbe repede în piele. Se foloseşte îndeosebi vara.
· crema:are aceeaşi compoziţie ca loţiunea,însă o consistenţă mai groasă. Este bună pentru hidratarea pielii în orice anotimp.
· untul:recomandat în special pentru pielea uscată,mai ales iarna. El formează un strat protector,pentru a preveni pierderea umidităţii. Este mult mai gros faţă de loţiunile şi cremele de corp.
Info
Pentru a afla dacă eşti alergică la substanţele din compoziţia cremei de corp,citeşte eticheta produsului şi întreabă un medic dermatolog.
Bine de ştiut!
Evită cremele care conţin susbtanţe iritante,cum ar fi alcoolul,mentolul şi camforul.
Atenţie!
În mod normal,crema de corp nu rezistă mai mult de şase luni de la prima folosire,aşa că ai grijă să respecţi termenul de valabilitate al produsului.
Citeşte şi: