Greşeli frecvente în şedinţele de epilare

1 65227 original jpg jpeg

În fiecare lună, duci o luptă continuă cu firele de păr nedorite. Şi, mai mult de atât, deseori nu eşti mulţumită de cum a decurs epilarea. Din ce cauză se întâmplă asta? Iată greşelile pe care le faci când te epilezi!

Nu te exfoliezi suficient

Ştiu că auzi des că trebuie să te exfoliezi,aproape pare un clişeu,dar puţine dintre femeile care au acces la această informaţie o şi pun în practică. Prin urmare,dacă şi tu eşti prin ele,nu te mira dacă o să ai fire de păr crescute sub piele,rămase după şedinţa de epilare. Poţi să foloseşti pe post de exfoliant un amestec din zaţ de cafea şi miere sau ulei de măsline. După ce te-ai epilat,aşteaptă cel puţin o oră să ţi se închidă porii şi nu te mai exfolia,ci dă-te cu o cremă hidratantă. La fel de important este să eviţi contactul cu soarele imediat după epilare,deoarece pielea este sensibilă şi poţi avea probleme.

Te epilezi dimineaţa

Evită să te epilezi dimineaţa şi fereşte-te de apa fierbinte şi de produsele tocite,cum ar fi lamele de ras,care îţi pot lăsa urme. La fel de util este să ştii că nu este bine să te epilezi cu lama fără a te da cu gel de ras. El previne iritaţia provocată de lamă şi ajută la tăierea mai profundă a firelor de păr. Aplică-l în sensul invers creşterii firelor de păr. Nu în ultimul rând,nu te epila cu lama de ras pe faţă şi în zona inghinală deoarece te poţi tăia şi irita.

Firul de păr este prea mic

Dacă foloseşti ceară,trebuie să ai firul de păr mărişor,adică să crească cel puţin trei săptămâni,şi ai grijă să verifici temperatura produsului pe care vrei să-l aplici. Arsurile cu ceară fierbinte sunt foarte dureroase şi se vindecă greu. În plus,evită să foloseşti cremă hidratantă înainte de a te epila cu ceară pentru că nu se va mai prinde bine de păr.

Nu alegi bine perioada pentru epilare

Epilatorul,lama de ras şi celelalte obiecte pe care le foloseşti ca să te epilezi sunt personale şi nu trebuie împrumutate altor persoane. În ceea ce priveşte momentul pe care-l alegi ca să te epilezi,ar fi bine să nu îndepărtezi firele de păr pe perioada menstruaţiei. Modificările hormonale şi circulaţia intensificată a sângelui din acel moment al lunii sunt destul de puternice ca să mai supui pielea unei astfel de intervenţii. Cel mai bine e să te epilezi la jumătatea ciclului,în perioada ovulaţiei.



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg