Pasta de smochine, excelentă pentru exfoliere

1 74512 original jpg jpeg

Smochinele sunt o sursă bogată de vitamine, minerale, acizi graşi Omega-3 şi antioxidanţi, iar toţi aceşti nutrimenţi oferă pielii o strălucire naturală. Aşadar, putem avea grijă de pielea noastră fără a cheltui foarte mulţi bani.

Smochinele pot fi folosite în prepararea unor măşti de faţă pentru menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii.

Exfoliază

Pentru ca pielea să strălucească şi să fie sănătoasă,exfolierea este necesară,deoarece înlătură celulele moarte ale pielii,care altfel fac ca faţa noastră să fie uscată. Smochinele sunt excelente exfoliante datorită unei enzime active prezente în ele,care desfundă porii. Pentru o piele perfectă,spală şi descojeşte fructul,apoi frecţionează cu interiorul cojii pe faţă.

Hidratează

Pentru a preveni uscarea pielii,este important să o hidratezi. Smochinele acţionează ca un hidratant excelent atât pentru faţă,cât şi pentru buze,asigurând umezeala necesară. Aplică o pastă de smochine pe faţă şi pe buze,apoi las-o să acţioneze până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

Citeşte şi:Măşti de faţă nutritive din coji de fructe

Previn îmbătrânirea

Liniile fine,ridurile şi petele sunt semnele îmbătrânirii premature,dar smochinele conţin antioxidanţi,cum sunt vitaminele C şi E,care reduc procesul de îmbătrânire a pielii,deoarece luptă împotriva radicalilor liberi din organism.

Pot fi folosite ca toner

Datorită vitaminei C,smochinele acţionează ca un toner excelent pentru piele,deoarece îmbunătăţeşte producţia de colagen. Colagenul stimulează elasticitatea pielii,tonificând-o şi prevenind liniile fine şi ridurile.

Oferă strălucire

Ştiai că smochinele dau o strălucire naturală pielii? Iată două reţete de măşti de faţă eficiente pe care le poţi încerca:Mască facială cu smochine şi iaurtIa câteva smochine,spală-le şi descojeşte-le,apoi pune conţinutul de la cele trei fructe într-un castron. Pisează-le cu o furculiţă,adaugă două linguri de iaurt şi una de miere şi amestecă cu o lingură. Aplică pasta obţinută uniform pe suprafaţa feţei şi las-o să acţioneze până se usucă. Clăteşte cu apă călduţă.

Spală câteva smochine şi descojeşte-le. Pune pulpa într-un castron,pisează-le,adaugă câteva picături de ulei de migdale,o linguriţă de zahăr şi două linguri de suc de portocale. Amestecă-le pe toate cu o lingură. Aplică masca obţinută pe faţă,las-o să acţioneze 15 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Credit foto:www.boldsky.com



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg