Istoria pantofului cu toc - de la mocasini la stiletto

1 68371 original jpg jpeg

Tocul înalt îţi face glezna mai subţire şi îţi oferă o postură elegantă. Preferaţi de toate femeile din lume, pantofii cu toc nu trebuie să lipsească din garderoba noastră.

Faimoasa Marilyn Monroe declara despre aceştia “nu ştiu cine a inventat tocul înalt,dar femeile îi sunt datoare vândute acelui om!”.

Nu exista,inregistrat cum se cuvine in istorie,un inventator in adevaratul sens al cuvantului pentru tocul inalt. Pur si simplu,este un accesoriu care a fost preferat si pus in valoare de prostituatele venetiene,reginele britanice si creatorii de moda francezi. De la primii pantofi cunoscuti in istorie – niste incaltari ca niste mocasini,care dateaza inca din 3.500 i.H. şi au fost descoperiti intr-o pestera din Armenia – pana la stilurile sofisficate ale incaltarilor din zilele noastre,sa ii trecem pe toti in revista!

Platformele anilor 1400

Se pare ca incaltarile cu platforma,denumite Chopine,au fost purtate,in prima instanta,de prostituatele din Venetia. Inalti de 45cm,acesti pantofi aveau,inainte de toate,un scop practic:le ofereau femeilor usoare posibilitatea de-a se ridica – la propriu – deasupra rivalelor pentru a avea o perspectiva mai ampla asupra situatiei,ceea ce face le facilita,de fapt,accesul la noi clienti. Ulterior,au fost folositi de aristocratele din Italia si Imperiul Otoman din simplul motiv ca,purtand asemenea incaltari complet incomode,confirmau perceptia ca posesoarele unor asemenea pantofi trebuie sa fi fost atat de bogate,incat nu aveau nevoie sa munceasca si nici chiar sa se deplaseze dintr-un loc in altul.



Recente

Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg