Prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, a trecut prin asemenea experienţă înfricoşătoare pe 20 martie 1974. Ian Ball, un şomer londonez, a pus la cale un plan prin care să o răpească pe prinţesă şi apoi să ceară o sumă imensă ca răscumpărare. Cum s-a încheiat totul şi cum a reuşit fiica reginei să scape vie şi nevătămată?

Pe 20 martie 1974, Prinţesa Anne şi soţul ei de numai patru luni, Căpitanul Mark Philips, se întorceau acasă de la un eveniment caritabil. Şomerul londonez, în vârstă de doar 26 de ani, a prins într-o ambuscadă limuzina în care se aflau cei doi soţi şi a încercat să răpească tânăra de 23 de ani. A blocat maşina cu propria maşină şi a împuşcat mai mulţi oameni pentru a ajunge la Prinţesa Anne.

Se pare că prinţesa era o ţintă uşoară, având în vedere că Ian reuşise să o urmărească cu alte ocazii, pentru a vedea ce trasee preferă ea, şi chiar a sunat la Palatul Buckingham ca să afle programul ei.

Ball a trebuit să treacă de doi oameni pentru a ajunge la fiica Reginei – şoferul Alex Callander şi bodyguardul James Beaton. Acesta din urmă a ieşit din limuzină pentru a-l confrunta pe Ball şi a fost împuşcat în umăr – moment în care i-a căzut arma din mână – după care a mai primit două gloanţe.

Apoi Ian l-a împuşcat pe şofer chiar în piept şi a continuat să-şi descarce arma asupra altor oameni. Când poliţia a venit la faţa locului, Michael Hills a fost împuşcat de Ball în stomac, iar cel de-al patrulea om împuşcat a fost jurnalistul de la Daily Mirror, John Brian McConnell, care a încercat să-l convingă pe londonez să lase jos pistolul. Toate cele patru victime au scăpat, totuşi, cu viaţă, s-au recuperat şi au primit apoi câte o medalie de la Regina Elisabeta a II-a, pentru curajul lor.

Totuşi ce s-a întâmplat mai departe cu prinţesa?