Ingrediente Tochitură cu mămăliguţă

  • 200 gr ceafă de porc
  • 200 gr pulpe de pui dezosate
  • 150 gr cabanosi
  • 4 fire usturoi verde
  • 250 ml suc de roşii
  • 100 ml apă
  • 4 crenguţe cimbru proaspăt
  • 3 linguri ulei
  • sare şi piper
  • o linguriţă boia dulce
  • Pentru servire:
  • 2 ouă ochiuri
  • 50 gr telemea rasă
  • mămăliguţă

Citeşte şi: Cea mai delicioasă reţetă de prânz - paste picante cu creveţi şi roşii

Mod de preparare Tochitură cu mămăliguţă


Pune într-o tigaie mai adâncă uleiul, adaugă pulpele de pui tăiate cubuleţe şi lasă-le să se gătească câteva minute, Scoate-le apoi într-un castron.

Adaugă cârnaţii cabanosi tăiaţi rondele şi lasă-i să se prăjească puţîn, apoi scoate-i într-un castron.

Pune apoi în tigaie ceafă de porc tăiată cubuleţe şi las-o puţin la rumenit pe toate părţile.

Adaugă deasupta puiul şi cabanosul şi pune usturoiul verde tăiat mărunt.

Citeşte şi: Ciupercuţe în sos de smântână, cu usturoi şi cimbru

Condimentează după gust cu sare, piper şi boia dulce. Pune 100 ml apă şi lasă puţin la fiert.Adaugă apoi sosul de roşii şi crengutele de cimbru.

Lasă sosul să fiarbă puţin. Serveşte tochitură alături de mămăliguţă, cu brânză telemea rasă deasupra şi câte un ou ochi. Reţeta este oferită de bucătăraş.ro.

Poftă bună!