Ingrediente:

  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1-2 crenguţe de cimbru
  • 1 pahar de smântână pentru gătit
  • sare, după gust
  • piper negru (măcinat), după gust
  • 70g caşcaval

Citeşte şi: Cuşma lui Goguţă. Cum se prepară cel mai delicios desert pe bază de clătite cu vişine

Mod de preparare: 

Încălziti uşor smântână pentru gătit, apoi adăugaţi usturoiul tocat şi crenguţele de cimbru. Fierbeţi aproximativ 5 minute, amestecând în permanentă pentru a evita fierberea rapidă, notează secretele.com.

Spălaţi ciupercile şi uscaţi-le cu un prosop de hârtie. Puneţi-le în tavă, apoi puneţi sare, piper, adăugaţi bucăţile de unt şi turnaţi deasupra ulei de măsline, scrie bucatarianoastra.online.

Citeşte şi: Cum să faci aluat de clătite la sticlă! Este cea mai rapidă şi cea mai delicioasă reţetă

Turnaţi ciupercile în sos şi coaceti-le la 180 de grade, aproximativ jumătate de ora. Scoateţi tavă, presăraţi căşcaval deasupra şi gătiţi încă 5 minute. Dacă nu doriţi căşcaval, puteţi să nu-l adăugaţi, oricum va fi gustos…

Serviţi la masă că fel principal sau că şi garnitură pentru friptură.

Poftă bună!