Despre noul născut se crede că este cea mai tânără victimă a noului coronavirus. Copilul şi-a dat ultima suflare într-un spital din Connecticut, SUA. Familia lovită de tragedie a dorit să păstreze tăcerea, dar guvernatorul statului american, Ned Lamont, a declarat pe contul său de Twitter: „Azi, cu o tristeţe sfâşâietoare confirm că avem prima fatalitate pediatrică în Connecticut din cauza COVID-19. Un nou-născut de şase săptămâni din localitatea Hartford a fost adus, săptămâna trecută, în stare de inconştienţă la spital, dar nu a putut fi reanimat”.

Copilului i s-a făcut testul COVID-19 marţi seara, pe 31 martie, iar a două zi rezultatul a arătat că este pozitiv. Micuţul, însă, nu a mai putut fi reanimat.

„Acesta este un virus care atacă pe cei mai fragili dintre noi, fără milă. Acest lucru subliniază importanţa de a sta acasă şi de a limita contactul cu alţi oameni. Viaţa ta şi vieţile altora depind de asta. Rugăciunile noastre sunt acum pentru familia greu încercată în aceste momente,” a mai adăugat guvernatorul Lamont.

Statele Unite are, în prezent, cele mai multe cazuri de COVID-19, aproape 300.000 de persoane infectate. Numărul deceselor a trecut în această ţară de 6.000.

Citeşte şi: COVID-19 pe glob: reacţii extreme ale unor oficialităţi

Alte victime tinere

Copiii şi persoanele tinere sunt grupurile de populaţie cele mai puţin afectate de COVID-19. Cu toate astea, există tot mai multe excepţii. Un articol publicat de cercetătorii chinezi în publicaţia New England Journal of Medicine a menţionat cazul unui copil în vârstă de doar 10 luni care a murit din cauza noului coronavirus. Însă, copilul incectat cu COVID-19, a suferit şi de un blocaj renal, iar după patru săptămâni de spitalizare, a pierdut lupta.

Tot săptămâna trecută, Marea Britanie şi Belgia au raportat cele mai tinere victime ale noului coronavirus din ţările lor. În Anglia, este vorba de un băiat în vârstă de 13 ani din Londra, care nu suferea de nicio altă boală. Cazul lui a fost cu atât mai tragic cu cât băiatul şi-a dat ultima suflare singur în camera din spital. Iar în Belgia, o fetiţă de doar 12 ani a murit din cauza COVID-19. Nici ea nu avea alte afecţiuni medicale.