Un Lamborghini unicat, în alb şi auriu, a fost vândut la o licitaţie care a avut loc la Grimaldi Forum în Monte Carlo. Casa de licitaţii Sotheby’s spera să încaseze între 250.000 şi 350.000 de euro, dar aşteptările sale au fost depăşite cu mult. Un licitator generos a oferit dublu faţă de cea mai optimistă cotaţie.

Papa Francisc primise acest Lamborghini în cadrul unei ceremonii restrânse, care a avut loc în noiembrie, la Vatican. Maşina în Bianco Monocerus şi Giallo Tiberino, a fost personalizată primind steagul Vaticanului.

Bolidul este pus în mişcare de un motor V10, care dezvoltă 573 de cai putere, şi ajunge de la 0 la 100 km/h în 3,4 secunde. Viteza maximă este de 320 km/h.

Papa a binecuvântat maşina şi i-a stabilit încă de atunci destinaţia. 70% din încasările obţinute în urma licitaţiei vor fi donate unui oraş irakian, Nineveh, distrus de gruparea ISIS. 10% vor ajunge la asociaţia “Amici per il Centrafrica Onlus”, 10% la “Groupe International Chirurigens Amis de la Main” şi 10% la „Asociaţia Comunităţii Papa Ioan al XXIII-lea”.

Află cu ce maşină se deplasează Papa Francisc atunci când nu călătoreşte cu papamobilul pe Missauto.ro.