Papa Francisc, primul Papă iezuit din istorie

1 53532 original jpg jpeg

Chiar a doua zi a Conclavului reunit pentru alegerea unui viitor Papă, cei 115 cardinali s-au pus de acord în privinţa numirii Cardinalului Jorge Mario Bergoglio din Buenos Aires, Argentina. Fumul alb a ieşit pe coşul Capelei Sixtine şi a bucurat zeci de mii de credincioşi adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Fostul Arhiepiscop de Buenos Aires Jorge Bergoglio,numit cardinal în anul 2001 de către Papa Ioan Paul al II-lea,este primul Papă din istorie care provine din America de Sud. Mai mult,este şi cel dintâi Suveran Pontif care aparţine ordinului iezuit,fondat în anul 1540,de Sfântul Ignaţiu de Loyola,ordin cunoscut pentru activitatea misionară.

Dacă în anul 2005,când a fost numit Papă Cardinalul Joseph Ratzinger,Cardinalul Bergoglio era printre favoriţi,el a rugat Conclavul să nu-l voteze,întrucât nu se simţea pregătit pentru o asemenea funcţie. Acum,însă,când nimeni nu se mai gândea că el va fi ales,desemnarea sa a uluit lumea la fel de mult ca şi discursul său.

Noul Papă surprinde prin simplitate

Înainte de toate,am o rugăminte:înaintea de a vă da binecuvântarea mea,v-aş cere să vă rugaţi voi pentru mine şi să-mi daţi binecuvântarea voastră pentru a fi episcop. Mâine,mă voi ruga Fecioarei pentru ca Ea să apere Roma. Noapte bună şi odihnă plăcută!“,a comunicat noul Suveranul Pontif,în vârstă de 76de ani,în timpul binecuvântării „Urbi et Orbi“,citată de agenţia Mediafax.

Mesajul său plin de căldură,de bunătate şi de iubire a adus aminte de Papa Ioan Paul al II-lea. Ca şi el,Papa Francisc provine dintr-o familie de condiţie modestă,părinţii săi fiind emigranţi italieni în Argentina. Cardinalul Bergoglio şi-a păstrat modestia în ciuda avansării în rang,preferând să locuiască într-un apartament,să-şi gătească singur,să folosească autobuzul. Tot ca semn de smerenie şi-a ales numele Francisc,după cel al Sfântului Francisc de Assisi,ştiut pentru pacea lăuntrică şi prin stilul simplu de viaţă.

Un prelat popular,dar conservator

La prima vedere,datorită blândeţii pe care o transmite şi a apropierii de popor,mulţi ar putea crede că Papa Francisc va fi îngăduitor,însă deciziile luate de el în trecut arată contariul. De pildă,în anul 2010 s-a străduit să împiedice ca Argentina să dea drept de căsătorie între persoanele de acelaşi sex. De asemenea,s-a mai opus cu fermitate avortului şi acordării dreptului transsexualilor de a-şi schimba sexul. Intransigenţa sa nu vine din dispreţ pentru oameni,ci din dorinţa de a încuraja familia naturală.

Info

Papa Francisc este al 226-lea Suveran Pontif din istorie,care va fi numit Francisc I abia după desemnarea unui Papă Francisc al II-lea.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg