Acest vaccin va putea “dezactiva” virusul HIV prin eliminarea colesterolului din membrana acestuia. Astfel,virusul imunodeficienţei umane îţi va pierde capacitatea de a mai afecta organismul prin scăderea puterii imunitare,conform Mediafax.

Maladia face circa 1,8 milioane de victime anual în întreaga lume.

"E ca o armată care şi-a pierdut armele, dar care are încă steaguri. O altă armată poate să o recunoască şi să o atace",a spus Adriano Boasso de la Imperial College London,coordonatorul acestui studiu.

La fel de entuziaşti sunt specialiştii din cadrul Universităţii din Strasbourg şi cei de la Universitatea din Marsilia,care atrag la rândul lor atenţia asupra unei terapii inedite care opreşte dezvoltarea virusului HIV.

Mai exact,ei au încercat,pe cale de laborator,să descopere care sunt proprietăţile proteinei umane HBPB (Human Phosphate Binding Protein) şi cum poate inhiba aceasta înmulţirea virusului HIV.

"Aceste studii promiţătoare deschid calea pentru descoperirea unor noi strategii de concepere a unor tratamente eficiente contra virusului HIV",au spus cercetorii francezi. Ei vor să "studieze mecanismul de inhibare pe care îl are această proteină şi să înceapă în curând testele in vivo."

Deocamdată,testele de toxicitate efectuate pe animale nu au evidenţiat efecte secundare,afirmă cercetătorii francezi.

Revenind la studiul britanicilor de la Imperial College London şi la procedura lor de dezactivare a virusului problemă,se poate spune că tratamentul are capacitatea se a consolida reacţia de apărare a corpului în faţa maladiei,cunoscută în termeni medicali,sub numele de "reacţie imunitară adaptivă".

Mai exact,vaccinul provoacă o distrugere a membranei care înconjoară virusul HIV şi îl împiedică să mai slăbească rezistenţa organismului.