Plante pe care le poţi creşte în ghiveci pe timp de iarnă

1 55780 original jpg jpeg

Dacă grădinăritul este una dintre îndeletnicirile tale preferate, poţi face asta şi în interiorul casei. Poate că nu ştiai, dar seminţele cultivate în ghiveci, pe timpul iernii, produc ierburi şi flori rezistente şi viguroase.

Soiurile mici de laleleplantate în ghiveci îţi înveselesc locuinţa de îndată ce înfloresc. Ca să te bucuri de ele de pe-acum,foloseşte pământ din comerţ,compost şi pietriş nisipos. La baza vasului aşază pietrişul,altfel bulbii vor putrezi fiindcă nu suportă solul prea ud. După sădirea lor,ţine ghiveciul într-un loc răcoros şi udă pământul o dată pe săptămână. La fiecare două săptămâni,foloseşte un fertilizant lichid.

Busuioculeste o mirodenie care se adaptează cu uşurinţă oricărui mediu. De aceea,îl poţi cultiva şi în ghiveci,chiar dacă afară e frig. Trebuie doar să ţii cont de următoarele lucruri:să-l aşezi într-o încăpere călduroasă şi să uzi frecvent pământul cu vaporizatorul pentru a-i asigura o umiditate ridicată. În perioada de creştere,pune ghiveciul la lumină,dar nu în bătaia directă a soarelui.

Cactusulnu este o plantă  pretenţioasă,de aceea o poţi creşte cu uşurinţă într-un spaţiu închis. Ai de ales între 2500 de specii,însă îţi recomandăm să alegi cactuşii pitici,pentru a-i îngriji cu uşurinţă. Ghiveciul în care pui cactusul trebuie să fie cu 5 cm mai larg decât diametrul plantei. După ce l-ai plantat într-un amestec de nisip şi turbă,aşază-l într-un loc luminos. Nu-l uda prea des,mai ales când este frig afară.

Citeşte şi:

Plante care îţi aduc norocul în casă

Plante care se împacă bine cu frigul