Aşa-ţi decorezi casa cu oglinzi!

1 62303 original jpg jpeg

Aşezate în zone cheie, oglinzile dau casei nu doar eleganţă, ci creează şi efectele optice de lărgire şi înălţare a camerelor.

În amenajarea spaţiului de locuit,oglinzile n-ar trebui să fie deloc neglijate. Alege unele mai mari şi vei vedea cum camerele în care le-ai aşezat devin şi ele mai ample şi mai luminoase. În cele ce urmează găseşti câteva idei de folosire a oglinzilor în moduri ingenioase pentru a da iluzia de spaţiu mai mare.

Opusă ferestrei,oglinda sporeşte luminozitatea

În apartamentele sau în camerele unde există o singură fereastră şi aceea orientată spre nord,o oglindă te ajută să o faci mai luminoasă. Totul este s-o aşezi pe peretele opus ferestrei,astfel încât ea să capteze lumina natural de la fereastră şi s-o reflecte în zona întunecată.

Şi în hol poţi folosi un truc cu oglinzi pentru a spori luminozitatea. Dacă ai în această încăpere o măsuţă sau un dulap de mici dimensiuni,cu rafturi,acoperă-le cu oglinzi şi vei obţine un vestibul mai luminios.

Oglinzile aşezate faţă în faţă măresc spaţiul

Aşezate pe pereţi opuşi,două oglinzi medii sau mari creează impresia că încăperea este mult mai spaţioasă. Pentru a obţine un efect asemănător,poţi folosi oglinzi şi rame de diverse forme şi mărimi. De pildă,pereţii unui dormitor foarte mic pot fi decoraţi cu oglinzi cu rame ceramice.

Puse pe pereţii laterali,oglinzile dau înălţime camerelor

Ai încăperi în casă pe care ţi le-ai dori mai înalte? Alege o oglindă pe care s-o aşezi pe un perete lateral. Este important ca oglinda să se întindă din podea până în tavan într-o cameră scundă. Pe lângă un plus de înălţime,ea va conferi mai multă lumină acelei încăperi.

Iluzie optică într-un hol mic

Holul este prima încăpere pe care o vede oricine păşeşte în casa ta,deci nu trebuie trecute cu vederea. Oglinzile fac minuni şi în cazul lui. Fixează una în capătul lui şi vei obţine un efect optic interesant,acela de lungire a holului. De asemenea,el va părea mai înalt,dacă poziţionezi pe latura lui mai lungă o oglindă cam la fel de înaltă cât peretele.

Extrapont

Pentru ca un dormitor să pară mai mare…

…optează pentru un şifonier înălţat până la tavan,care are oglinzi şi uşi glisante! Pe lângă spaţiul încăpător pe care ţi-l oferă acest tip de şifonier,oglinzile dau profunzime şi lumină încăperii fără s-o micşoreze şi mai mult.