Vezi la ce mai poţi folosi pasta de dinţi!

1 69981 original jpg jpeg

Pasta de dinţi este prima pe care punem mâna dimineaţa după ce ne trezim şi după ce bem cafeaua. Ştim că este foarte important să urmăm o igienă orală. Dar ştiai că pasta mai poate fi folosită şi pentru alte lucruri?

Iată câteva exemple:

Curăţarea adidaşilor

Vrei să albeşti partea de cauciuc a adidaşilor? Spală zona respectivă cu pastă de dinţi şi freacă cu periuţa. Odată ce pata a dispărut,şterge pasta cu o cârpă umedă şi curată.

Curăţarea şi eliminarea mirosului din sticla de plastic

Ei bine,această tehnică este pentru dezinfectarea biberoanelor copiilor. De multe ori,sticlele nu le curăţăm imediat şi apare un miros neplăcut de acru de la lapte. Pasta de dinţi va ajuta la eliminarea mirosurilor într-o clipită. Pune o cantitate mică de pastă de dinţi pe peria de curăţare a sticlei şi freacă. Trebuie să clăteşti foarte bine sticla după aceea.

Împiedică aburirea oglinzii şi a sticlei cabinei de duş

Aburirea oglinzii din baie nu este un lucru nou,dar se poate preveni prin încercarea de ceva nou şi inovator. Aplică un strat de pastă de dinţi pe oglinda sau sticla de la cabina de duş şi şterge-o înainte de a face duş. Aceasta nu va mai fi aburită de la apa fierbinte.

 Elimină pielea tocită de pe pantofi  

Doar tamponează cu pastă de dinţi peste zona zgâriată şi şterge apoi cu o cârpă umedă pentru a îndepărta cu uşurinţă pielea tocită. Aceştia vor arăta ca noi.

  Curăţă talpa fierului de călcat    

Cu o cantitate mică de pastă de dinţi poţi curăţa placa fierului de călcat.

  Şterge zgârieturile de pe CD    

Cu ajutorul pastei de dinţi poţi şterge zgârieturile minore de pe cd-uri. Foloseşte o cârpă moale şi o puţină pastă. Ai grijă să nu aplici prea multă deoarece se poate strica şi pierde informaţia de pe cd.