Atât Paul, cât şi fiica sa, Mary, au afirmat că s-au obişnuit să practice o tehnică specială, care îi ajută să se menţină în formă. McCartney chiar a realizat un videoclip în care arată cum oricine poate face exerciţiile care l-au ajutat pe el. Exerciţiul ar putea să nu funcţineze la toată lumea, dar merită încercat. Vedeta are o mulţime de alte trucuri pentru a fi sănătos şi a avea energie să-şi continue activitatea obişnuită. Publicaţia  „Today‟ a cerut şi părerea unui medic specialist pentru a afla dacă exerciţiile pe care le promovează artistul sunt într-adevăr benefice şi ce efecte au pe termen lung.

Este tată a cinci copii şi are opt nepoţi, plus cinci decenii de muzică şi faimă, însă este mai bine ca oricând. Pe lângă renunţarea la drogurile pe care le-a fumat de ani buni, Paul McCartney a adoptat un regim de viaţă care îl ajută enorm. „Mă simt în formă! Nu sunt genul de persoană care are nevoie de un antrenor special. Urmăresc doar ce fac antrenorii şi-i copiez.‟, a spus el într-un interviu pentru „The Mirror‟.

Secretele unui stil de viaţă sănătos, la aproape 80 de ani

Vegetarian celebru, Paul McCartney este un excelent ambasador pentru o viaţă sănătoasă şi are foarte multă energie. În timp ce Rolling Stones, U2 şi Coldplay au în medie 25 de melodii pe concert, în turneul „Out There‟ el interpreta 38 de melodii pe parcursul a aproape trei ore. Descris de un recenzor drept „iepuraşul Duracell‟, McCartney este într-o formă incredibilă.

„Fac un pic de alergare, un pic de cardio, apoi ridic nişte greutăţi,fac nişte abdomene pe mingea elveţiană, înainte de a ajunge pe covor pentru câteva întinderi. După aceea, fac stând pe cap. Asta am învăţat în anii '60‟, a declarat el. L-au atras în general practicile yoga, mai ales de când a avut ocazia să ajungă în India. În plus,  îşi dorea flexibilitate, nu neapărat forţă. „Eram în sala de gimnastică cu nişte băieţi care ridică greutăţi foarte mari, în timp ce eu nu făceam asta. După aceea, când am făcut exerciţiul stând în cap timp de vreo cinci minute, acei băieţi masivi au venit la mine şi au zis «A fost destul de impresionant, omule!» ‟

Cu toate că a folosit în trecut mult canabis pentru care a şi fost închis în urmă cu 35 de ani, acele zile au trecut. „Nu mai fac asta. Adevărul este că nu prea vreau să dau un exemplu copiilor şi nepoţilor mei. Pe atunci eram doar un tip din Londra care avea o minge şi copiii erau mici. În loc să fumez, iau acum un pahar de vin roşu. Ultima dată când am fumat a fost cu mult timp în urmă‟, explică el. În 1980, Paul a fost închis nouă zile după ce a fost găsit cu o jumătate de kilogram de canabis încercând să intre în Japonia - singura dată când a petrecut mai mult de o săptămână în afară de regretata sa soţie Linda. După mii de proteste din partea fanilor şi numeroase vizite ale avocaţilor săi, el a fost în cele din urmă eliberat fără acuzaţie.

Cel care l-a convins să fumeze canabis a fost Bob Dylan, în august 1964,iar artistul a susţinut mai târziu că medicamentul l-a ajutat să compună. Câţiva ani mai târziu, Paul şi ceilalţi Beatles - John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr - încercaseră toţi LSD-u. Au fost uluiţi de moartea subită a managerului lor, Brian Epstein, apoi au călătorit în India pentru a se alătura unui consilier spiritual gurul Maharishi Mahesh Yogi. Acesta i-a ajutat să renunţe la LSD şi să scrie zeci de piese noi.

Exerciţiile de yoga pentru ochi îl menţin în formă

Paul McCartney susţine practicarea yoga pentru păstrarea sănătăţii ochilor. Potrivit fiicei, Mary, există două lucruri la care nu poate renunţa muzicianul: reţeta lui de piure de cartofi şi rutina de yoga pentru ochi. „Când a fost în India, a aflat de yoga pentru ochi, iar el a explicat tehnica într-un videoclip‟, a povestit Mary. Tot ea a menţionat că tatăl ei încă nu poartă ochelari.

Yoga pentru ochi presupune exerciţii în care priveşti în direcţii diferite. Paul explică modul în care trebuie practicate: „capul nemişcat şi apoi vă uitaţi în sus cât puteţi, număraţi până la 3, reveniţi la mijloc, apoi jos, iar număraţi, apoi înapoi la mijloc. Faceţi acest lucru de trei ori şi apoi îl repetaţi la dreapta şi la stânga‟. De asemenea, el a dezvăluit că a sfătuit odată un prieten a cărui vedere a fiicei se deteriora să încerce yoga ochi şi ea nu a mai avut nevoie de ochelari câţiva ani după aceea.

Există beneficii reale ale exerciţiilor de yoga pentru ochi

Pentru a verifica afirmaţiile lui Paul, publicaţia „Today‟ a contact un oftalmolog, pe John Hovanesian, purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie. Iată ce a spus acesta: „Toţi îmbătrânim diferit, iar ceea ce funcţionează pentru unul s-ar putea să nu funcţioneze la fel de bine pentru ceilalţi. Ideea este să încercăm să facem ca ochii să facă lucruri care sunt puţin în afara gamei de activităţi pe care le fac în mod normal. Cu siguranţă, nu dăunează ochilor şi probabil are unele beneficii, dar este greu de studiat‟. Hovanesian a adăugat că a face exerciţii de ochi de orice fel poate ajuta la întârzierea nevoii de a purta ochelari care vine adesea odată cu bătrâneţea.

FOTO: Shutterstock