Stallone a ajuns departe de punctul în care a început. A trecut de la un banal rol într-un film pentru adulţi până la obţinerea unei nominalizări la Oscar în doar câţiva ani. A devenit singurul actor care a jucat într-un film plasat în topul filmelor cu cele mai mari încasări la box office-ul nord-american de-a lungul a cinci decenii.

În anul 1970, Stallone era un tânăr actor necunoscut, în vârstă de 23 de ani, poreclit Sly, care trecea prin momente foarte grele. Fusese evacuat din apartamentul său şi ajunsese pe străzi, fără adăpost. La momentul în care a fost angajat să joace în primul său film, locuia într-o staţie de autobuz locală. A primit o notă de casting pentru filmul softcore „The Party at Kitty and Stud’s‟. Simţind că este singura sa şansă de a supravieţui, a ales să accepte rolul.

Citeşte şi:

Ce frumoase sunt fiicele lui Sylvester Stallone! Cum arată cele trei blonde şi cu ce se ocupă fiecare

A fost doar un film uitat din epoca sa, dar succesul neaşteptat al lui Stallone i-a determinat pe cineaşti să încerce să valorifice pelicula. I-a oferit actorului şansa de a cumpăra drepturile asupra filmului, dar el Stallone a refuzat, spunând că nu-l va cumpăra nici pentru 2 dolari. În schimb, realizatorii filmului au încercat să prezinte filmul sub o altă denumire, „The Italian Stallion‟, şi au adăugat scene mai dure, în speranţa că va fi perceput diferit decât era în etapa în care Stallone a acceptat proiectul.

Primul rol: un tip dur, brutal