Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoarea Psiho-Dietei, a elaborat o reţetă de ciocolată de casă minunată pentru persoanele care îşi doresc să slăbească sau să îşi ţină sub control greutatea: „Ciocolata mea conţine 2 surse principale de grăsimi sănătoase (unt de cacao şi ulei de cocos), o sursă bogată de magneziu (pudra de cacao), scorţişoară (condiment care ajută la normalizarea glicemiei şi la reducea poftei de dulce) şi un îndulcitor natural care se găseşte în natură, adică în unele fructe şi legume - erititol. La o cantitate de 20 de grame de ciocolată de post care nu îngraşă avem un număr de calorii sub 100, iar cantitatea de carbohidraţi este minimă, dezvăluie Anca.

Această ciocolată aduce beneficii fizice şi mentale

Beneficiile ciocolatei create de Anca Alungulesei în demersul său de a ghida oamenii să ajungă la greutatea ideală prin Psiho-Dietă sunt atât fizice, cât şi mentale: „Acest tip de ciocolată reduce foarte mult stresul provocat de gândul sunt la dietă. Minţii noastre nu-i plac restricţiile şi lipsurile, minţii noatre îi place abundenţa. Aşadar, mesajul pe care persoana îl va transmite minţii subconştiente atunci când se află la psiho-dietă este urmatorul: pot consuma ciocolată – adică ceva ce îmi place foarte mult – deci sunt în siguranţă, este în regulă ceea ce fac – şi atunci mintea o sprijină în loc să o saboteze aşa cum se întamplă cu dietele alimentare. Restul beneficiilor decurg tocmai din ingredientele care stau la baza acestei ciocolate: aport crescut de minerale, în special de magneziu, aport crescut de grăsimi sănătoase, bogate în Omega 3, grăsimi esenţiale când vine vorba despre sănătatea creierului nostru pe termen lung, infuzie scăzută de carbohidraţi ceea ce conduce la scăderea nivelului prestabilit al glucozei din sânge‟, explică Anca

Pofta de dulce, un pericol pentru siluetă

80% dintre persoanele care au dificulatea de a slăbi sau de a se menţine la o anumită greutate au pofte necontrolate de dulciuri şi, de cele mai multe ori, chiar o dependenţă de zahăr. Terapeutul în nutriţie Anca Alungulesei porneşte de la premisa că oamenii nu trebuie să-şi pună poftele în cui, ci doar să mute cuiul mai jos, ca acesta să pară accesibil: „Pentru persoanele care nu pot face faţă lipsei de dulce, am creat o strategie personalizată în care fac anumite ajustări ale dietei, astfel încât, într-un anumit moment al zilei să poată consuma 20 de grame de ciocolată. Însă, în parelel, îi învăţ cum să identifice pofta si ce tehnică să adopte astfel încât pas cu pas să o dizolve, explică terapeutul în nutriţie.

Aşa se pregăteşte ciocolata care nu îngraşă

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube.com