Grupurile de alimente care înrăutăţesc aspectul celulitei sunt:

Alimente procesate

Aceste produse par mereu proaspete şi sunt uşor şi repede de mâncat. Cu toate acestea, gustul puternic, grăsimile şi sodiul prezent, toate au efecte asupra siluetei noastre. Consumul lor regulat duce la acumulare pe pereţii arterelor a lipidelor, la retenţie de apă şi la creştere în greutate. Alimentele la care trebuie să renunţi în caz că ai celulită sunt: bacon, cârnaţi, crenvurşti, şuncă etc.

Produse lactate

Este adevărat că produsele lactate sunt bogate în substanţe nutritive, însă multe dintre ele au o concentraţie mare de grăsimi saturate, motiv pentru care trebuie să le eviţi dacă ai celulită. Totodată, lactoza poate creşte riscul de inflamaţie la persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză. 

Sosuri/condimente

Multe dintre noi obişnuim să adăugăm sosuri sau condimente în mâncare pentru un plus de savoare. Problema este că acestea conţin în compoziţia lor componente care provoacă creşterea acumulării de grăsimi în corp, cauzând retenţia de lichide. Maioneza, ketchup-ul, muştarul, sosul de soia, sosul negru etc., toate pot înrăutăţi aspectul celulitei.

Cafea şi băuturi carbogazoase

Cafeaua şi băuturile carbogazoase conţin o cantitate mare de cofeină, un compus stimulant care dăunează sănătăţii pielii. Acesta interferează un oxigenarea, crescând riscul de încetinire a procesului de elasticitate a tegumentului. Recomandat este să bei mai multă apă, ceaiuri şi sucuri naturale.

Dulciuri

Au un gust delicios, provoacă dependenţă, conţin o cantitate mare de zahăr. Dar, dacă te confrunţi cu celulita, ar trebui să renunţi la tot ce înseamnă dulce. Excesul de zahăr provoacă creşterea nivelului de glucoză din sânge şi încetineşte metabolismul.

Menţine-te frumoasă şi sănătoasă, evitând alimentele enumerate mai sus.


Credit foto: www.livestrong.com