Verifică gradul SPF

Când îţi cumperi o loţiune de protecţie solară, trebuie să verifici ce factor de protecţie are. Cele cu gradul mai mare sunt mai puternice şi acţionează mai bine asupra pielii, în timp ce acelea care au un grad mai scăzut nu îţi asigură o protecţie eficientă, însă sunt mai blânde cu pielea ta. Dacă ai pielea sensibilă, optează pentru o cremă cu SPF 30 sau 50, iar dacă simţi că razele nu te vor afecta atât de mult, poţi alege şi un produs cu factor de protecţie 15.

Nu uita de termenul de valabilitate

Eticheta produselor destinate îngrijirii pielii trebuie verificate cu atenţie, întrucât termenul de valabilitate este foarte important. Dacă loţiunea are un termen scurt sau este deja expirată, îţi poate produce iritaţii la nivelul pielii şi alergii. Mergi întotdeauna pe varianta cu termen mai lung şi o dată a fabricaţiei cât mai recentă.

Brandul contează

Un alt aspect important când îţi alegi loţiunea de plajă este brandul din care face parte produsul. Deşi te poate costa mai mult, este bine să investeşti într-o cremă de calitate, care conţine substanţe „prietenoase“ cu pielea. Alege întotdeauna branduri care sunt specializate pe loţiunile de protecţie solară sau cele care sunt destinate exclusiv îngrijirii pielii.

Crema, mai bună ca spray-ul

Deşi ar putea să ţi se pară că se absoarbe mai greu în piele, produsul de tip cremă este mult mai eficient faţă de cele de tip spray sau pudră. Crema va împiedica razele UV să pătrundă în stratul pielii şi va fi mult mai rezistentă la apă, întrucât vei aplica o cantitate mai mare.

Observă dacă e bună şi pentru copii

Este important ca loţiunea de plajă pe care o cumperi să fie indicată şi pentru copii, întrucât pielea lor este mai sensibilă şi, dacă nu folosesc un produs bun, pot suferi arsuri solare grave. Înainte de a o cumpăra, fă un test şi vezi cât de mult se potriveşte.

Sursă foto: www.rd.com