Rolul tiroidei în organism - Glanda tiroidă are numeroase funcţii,printre acestea numărându-se:

Repararea sistemului osos

Transportul electroliţilor către zonele din corp unde este nevoie de ei

Reglarea ciclului menstrual

Contribuie la sintetizarea proteinelor de către celule

Transformă alimentele în energie pentru organism

Stimulează funcţia cerebrală

Transformă beta-carotenul în vitamina A

1. Plante pentru tiroidă - Seminţe de in

 

Este cel mai la îndemână leac pentru a asigura buna funcţionare a glandei tiroide. Sunt recomandate şi pentru tractul digestiv deoarece sunt bogate în fibre şi scad riscul de constipaţie sau cel de a face cancer la colon. 1 linguriţă de seminţe de in pe zi îţi protejează tiroida.

2. Lemn-dulce

 

O plantămai puţin cunoscută la noi,dar cu efecte terapeutice recunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Lemnul dulce este benefic pentru cei cărora glanda tiroidă le funcţionează mai lent. Un simptom comun al hipotiroidismului este oboseala acentuată. De asemenea,lemnul dulce scade riscul de cancer la tiroidă.

3. Plante pentru tiroidă - Primula

 

Această floare nu înfrumuseţează doar grădinile,ci uleiul obţinut din ea este un adevărat elixir pentru glanda tiroidă. Este recomandat de asemenea pentru a stimula activitatea glandei tiroide şi ameliorează simptomele altor probleme asociatecu hipotiroidismul,cum ar fi menstruaţia abundentă şi căderea părului.

4. Echinacea

 

Se ştie că echinacea este cea care întăreşte sistemul imunitar,însă ea este de folos şi la cei la care glanda tiroidă produce un exces de hormoni. Rădăcina de echinacea este cea mai eficientă în această situaţie. Din rădăcina de echinacea se poate prepara ceai,iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate.

5. Plante pentru tiroidă - Urzica

 

Înţepătoarea urzică este recomandată atât celor care suferă de hipotiroidism,cât şi celor care au hipertiroidism,ce survine mai ales în cazurile declanşate de lipsa de iod în organism. Se poate prepara ceai de urzică,o cană pe zi fiind un prim pas pentru a asigura buna funcţionare a tiroidei.