Iată 5 aspecte esenţiale pe care ar trebui să le ştii despre iubitul sau soţul tău şi să le respecţi. 

Nici bărbaţii nu au chef mereu să facă dragoste

Deşi femeile au o altă părere despre bărbaţi, aceştia nu sunt mereu în formă pentru amor, scrie doctorulzilei.ro. La fel ca în cazul femeilor, bărbaţii pot fi afectaţi de stres, plata facturilor, locul de muncă sau multe alte motive care le strică pur şi simplu cheful.

Citeşte şi: 5 motive pentru care bărbaţii îşi înşeală soţiile. Nu face aceste greşeli!

Amorul este foarte important

Chiar şi aşa, sexul este important. Bărbaţii apreciază mai mult rapoartele intime în cadrul unei relaţii de lungă durată decât o aventură de-o noapte, contrar credinţei generale. Acest lucru se petrece datorită faptului că în relaţiile mai lungi, cei doi parteneri ajung să se cunoască mai bine şi ştiu ce le place şi ce nu le place.

Bărbaţii nu se prind prea uşor de subtilităţi

Tonul vocii sau expresiile faciale nu le inspiră prea multe bărbaţilor. Nu se descurcă deloc atunci când trebuie să citească starea de spirit a partenerelor lor, aşa că dacă aveţi ceva să le transmiteţi, faceţi-o direct, fără ocolişuri.

Bărbaţii uită mai repede ca femeile întâmplările urâte

Femeile tind să-şi amintească experienţele negative mai mult timp şi ajung mai uşor la stări persistente de anxietate, tristeţe şi chiar depresie. În schimb, bărbaţii uită mult mai repede şi trec mult mai uşor inclusiv peste certurile din cuplu.

Citeşte şi: Cum să nu-ţi dezamăgeşti partenerul de cuplu. Replici pe care să nu i le spui niciodată

Au nevoie de timp doar pentru ei

Dacă activităţile practicate împreună în cuplu sunt foarte importante, la fel de important este timpul care le rămâne pentru ei. Fie că îi place fotbalul, mersul la sală sau cine ştie ce alt hobby, un bărbat are nevoie de timp pe care să îl petreacă făcând ceea ce îi place. La fel este şi în cazul femeilor. Şi ele au nevoie de timp, chiar mai mult, pe care să şi-l dedice propriilor plăceri.