Rinichii sunt unul dintre organele cele mai importante din corpul uman. Funcţia lor principală este de-a detoxifica şi curăţa organismul. În fiecare minut,rinichii filtează un litru de sânge,aproximativ o cincime din cantitatea pompată de inimă. Această acţiune majoră realizată de rinichi îi face extrem de importanţi pentru eliminarea deşeurilor şi,prin urmare,pentru circulaţia sănătoasă a sângelui.

În afară de eliminarea fluidelor şi deşeurilor în exces din organism,funcţiile lor includ menţinerea sănătăţii oaselor,echilibrarea eletroliţilor,creşterea numărului de celule roşii din sânge şi stabilizarea tensiunii arteriale. Aşadar,este foarte important ca ei să funcţioneze,altfel întregul organism este în pericol.

Insuficienţă renală simptome - Există anumite simptome care indică faptul că rinichii nu funcţionează corect,şi este,prin urmare,important să fie recunoscute. Hipertensiunea arterială,antecedentele familiale de insuficienţă renală şi diabetul,sunt principalele cauze ale îmbolnăvirii rinichilor.

Insuficienţă renală simptome - Iată care sunt cele mai importante simptome pe care trebuie să le iei în considerare:

1. Insuficienţă renală simptome - Schimbarea de culoare a urinii şi urinările frecvente

Urina îşi poate schimba culoarea ajungând până la un maro închis atunci când rinichii nu funcţionează. De asemenea,poţi experimenta şi durere la urinare,iar cantitateasă fie diferită. Uneori poţi urina mai puţin,alteori mai mult.

2. Umflarea picioarelor şi încheieturilor

Atunci când rinichii nu mai funcţionează corect s-ar putea să te confrunţi cu umflarea picioarelor,încheieturilor,şi chiar a feţei. Acest lucru se întâmplă deoarece lichidele în exces din organism nu au fost eliminate.

3. Insuficienţă renală simptome - Respiraţie îngreunată

Dacă ţi se întâmplă să respiri foarte greu,atunci este posibil ca rinichii să nu mai funcţioneze în mod corespunzător. Principala cauză ar fi cantitatea de toxine acumulată în organism,care duce la o scădere a numărului de celule roşii în organism. Astfel,nu va putea fi menţinut sub control nivelul de oxigen.

4. Gust metalic în gură

Gustul metalic din gură apare atunci când deşeurile din sânge schimbă locul cu gustul alimentelor. Acest lucru duce la respiraţie urât mirositoare. De asemenea,schimbarea gustului şi lipsa apetitului sunt simptome ale nefuncţionării rinichilor.

5. Insuficienţă renală simptome - Oboseală

Atunci când rinichii sunt sănătoşi,ei produc un hormon care stimulează cantitatea produsă de celulele roşii în organism. Acest lucru înseamnă că şi cantitatea de oxigen transportată este mai mare. Iar dacă există o scădere a numărului de celule roşii,atunci apare oboseala şi durerile musculare.

Alte simptome sunt:

-Micţiuni frecvente;
-Urină urât mirositoare;
-Hipertensiune arterială;
-Greaţă şi vărsături;
-Dureri de cap;
-Tulburări de somn;
-Crampe musculare şi contracţii involuntare ale muşchilor.

Sursă+credit foto: www.boldsky.com