Cristalele de acid uric se depun la nivelul ţesuturilor şi al articulaţiilor, provocând inflamaţie şi durere locală. E însoţită de numeroase comorbidităţi, printre care insuficienţa renală, sindromul metabolic, diabetul zaharat, hieprtensiunea sau insuficienţa cardiacă.
Consumul de carne trebuie redus la minimum dacă ai gută. Dacă poţi, redu de tot aportul de carne, pentru că ea dă acid uric când e metabolizată. Consumă fructe şi legume proaspete şi introdu în alimentaţia ta condimente naturale cum sunt cele pe care ţi le vom arăta imediat!

Ananasul

Conţine bromelaină, un compus antiinflamator care reduce durerea articulaţiilor. Poţi să cauţi în farmacii suplimente alimentare cu bromelaină şi să le foloseşti în dieta ta zilnică.

Ghimbirul

S-a demonstrat în repetate rânduri că este un minunat antiinflamator. O cercetare condusă pe şoareci de laborator a scos în evidenţă faptul că acesta reduce inflamaţia asociată cu prezenţa acidului uric.

Turmericul

Deja, despre turmeric se ştie că e anticancerigen şi are puternice proprietăţi anti-inflamatorii. Presărarea unei doze mici de turmeric, peste ce mănânci în fiecare zi poate fi un gest simplu, care să-ţi ia durerea cu mâna.

Sucul de cireşe

Calităţile anti-inflamatoare ale sucului de cireşe sunt cunoscute de zeci de ani. Mici studii făcute în Italia şi SUA au scos în evidenţă eficienţa acestuia în crizele de gută. Deşi nu pot să indice cu exactitate ce are sucul de cireşe de e atât de bun în gută (pentru că el nu scade nivelul acidului uric din sânge), specialiştii sunt convinşi că proprietăţile lui anti-inflamatoare sunt de netăgăduit. La pacienţii cărora li s-a administrat suc de cireşe crizele de gută s-au redus de la 3-4 pe an la una singură.

Ardeiul iute

Bogat în vitamina C, care s-a demonstrat că reduce nivelul acidului uric din sânge.

Năsturelul

Are vitamine şi minerale în cantitate moderată şi asta le face bine rinichilor. În plus, ajută corpul să elimine de acidul uric în exces.

Lămâia

Studiile au arătat că aportul constant de vitamina C reduce considerabil incidenţa gutei. Încercaţi să adăugaţi lămâie în apa pe care o beţi zilnic. Doar atât şi e suficient ca să aduceţi un plus de vitamina C.

Sursa foto: www.spine-health.com