7 idei creative ca să-ţi transformi casa

Aplică tapet

Tapetul adaugă dimensiune unei zone plate. Poţi alege unul lucios, semi-lucios sau mat. Nu ai cum să greşeşti dacă alegi culori neutre. Tapetul îţi oferă oportunitatea de a menţine mult mai uşor ordinea şi curăţenia în fiecare încăpere. Acest material te "salveaza" de praf si de efort suplimentar şi dacă renovezi. Dacă nu ştii foarte multe despre tapet, aici poti citi un ghid foarte util despre avantajele acestuia. Iar în cazul în nu vrei să apelezi la o firmă specializată poţi încerca să aplici tapetul singur, folosind sfaturile din acest video.

Rearanjează piesele de mobilier

Nicio o idee de redecorare nu este atât de simplă şi de ieftină ca rearanjarea mobilierului. Pentru obiectele de mobilier masive, te sfătuim să apelezi la câţiva prieteni. Vei fi uimit de modul în care arată dormitorul, sufrageria sau holul tău, doar prin simpla mişcare a unei canapele, a unei mese, a unui scaun sau a patului. Orice spaţiu primeşte, astfel, un aer de prospeţime.

Fă-ţi accesorii decorative

O plimbare prin parc sau prin pădure poate fi o modalitate de a strânge flori proaspete, ramuri, pietricele, conuri de pin, ghinde sau orice te inspiră din natură. Îi poţi implica şi pe cei mici să te ajute la adunat. Plasează florile şi ramurile în vaze înalte. Grupează pietricelele, conurile de pin şi ghindele pe platouri, tăviţe, farfurii sau în boluri mari de sticlă. Aceste decoraţiuni se pot plasa în orice cameră a casei pentru un efect natural, dar şic.

Adaugă oglinzi

Adăugă oglinzi supradimensionate în orice cameră. Oglinzile vor deschide spaţiul şi vor spori iluminarea naturală a camerei. Oglinzile mari nu trebuie montate direct pe un perete, ci pot doar să fie rezemate direct pe perete sau pe un obiect de mobilier sau raft. Poţi adăuga o oglindă sau mai multe. Efectul este neaşteptat, deşi simplu. Nu ai cum să greşeşti.

Decorează folosind obiecte folositoare

Ori de câte ori ţi se strică sau se uzează un element util din casa ta şi trebuie înlocuit, gândeşte-te să alegi ceva care să servească şi ca decor. Dacă ai nevoie de o nouă perdea de duş, cumpără una cu adevărat deosebită, colorată sau cu modele care se potrivesc băii tale. Dacă ai nevoie de o lampă nouă, caută una specială, cu design frumos, potrivit casei tale. Chiar şi banalele prosoape de bucătărie pe care le agăţi de uşa cuptorului pot da un aspect plăcut bucătăriei, dacă le alegi cu grijă.

Nu lasa pereţii goi

De la fotografii de familie până la artă realizată de copii, lucrările încadrate de rame te fac să te simţi acasă. Înainte de a monta orice lucrare, trebuie să anticipezi unde vei plasa toate tablouril. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că lucrarea sau lucrările alese sunt la dimensiunea şi scara potrivită pentru a fi plasate pe peretele pe care vrei să îl decorezi. Trebuie să reţii că nu toţi pereţii trebuie să ocupaţi, pentru că vor micşora optic camera. Dacă eşti o fire creativă poţi picta chiar tu lucrările sau poţi folosi elemente atipice (frunze, sfoară) pentru a crea o lucrare personalizată.

Menţine aspectul organizat

Urmează regula celor 3 (obiectele de decor arată cel mai bine atunci când sunt organizate în numere impare, în special trei). O altă modalitate de a crea un spaţiu organizat din punct de vedere vizual este să nu ocupi toate suprafeţele cu obiecte de decor sau mobilier. Unii pereţi trebuie lăsaţi nedecoraţi şi unele pardoseli nu trebuie acoperite 100%. Dacă visezi la un spaţiu care să arate luxos, mai puţin este întotdeauna mai mult. Cărţile trebuie să îşi găsească locul pe rafturi sau în bibliotecă, iar hârtiile sau documente trebui să îşi păstrate într-un dosar, fără a fi lăsate pe mese sau birouri.

Foto: Pixabay