Aşteaptă cel puţin 3 ani,înainte să spui „Da!”

Trei este numărul magic,potrivit unui studiu efectuat în 2014 de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Emory. Cercetările arată că pentru cuplurile care au cel puţin câţiva ani de relaţie cresc şansele de a rămâne împreună după nuntă. Dar nu aştepta nici prea mult. O cercetare din iulie 2015 de la Universitatea din Utah concluzionează că,pentru persoanele care se angajează într-o relaţie serioasă după ce au împlinit 32 de ani,riscul de a divorţa creşte cu 5% pentru fiecare an în plus. Deci,la 40 de ani,pericolul este cu 40% mai mare.

Nu te căsători înainte de 23 de ani

Un studiu din 2014 arată că persoanele care au făcut primul mare angajament între 18 şi 20 au avut o rată de divorţ cu 60% mai ridicată decât persoanele căsătorite după ce au împlinit 23 de ani.

Găseşte pe cineva apropiat vârstei tale

Cu cât este mai mare diferenţa de vârstă dintre soţi,cu atât mai probabil vor divorţa la un moment dat,spun specialiştii.

Nu arunca banii pe o nuntă scumpă

Oamenii de ştiinţă susţin că familiile care dau peste 20.000 de dolari sau mai mult pe o ceremonie riscă mai mult să divorţeze. La pol opus,cei care dau sub 5.000 de dolari au cu 18% mai mari şanse să aibă o căsnicie trainică.

Găseşte-ţi un băiat liniştit

Nu degeaba mama ta ţi-a spus tot timpul să găseşti pe cineva liniştit. Potrivit unei cercetări realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Chicago arată că o personalitate agreabilă şi o stare bună de sănătate sunt calităţi cruciale pentru longevitateaunui cuplu. În mod ciudat,aceleaşi trăsături ale soţilor nu garantează lipsa conflictelor conjugale.

Uniţi-vă destinele în faţa Domnului

Cuplurile care îşi unesc destinele în faţa Domnului au mai mari şanse să evite divorţul. Dar există un avertisment:creştinii evanghelici au o rată a divorţurilor mai mare decât media,potrivit unui studiu din 2014 de la Universitatea Baylor.

Învăţaţi să comunicaţi

Cele mai multe probleme conjugale pot fi rezolvate prin comunicare deschisă. Atunci când ambii soţisunt dispuşi să dea drept la replică partenerului,şansele ca o discuţie să degenereze scad foarte mult.

Împărţiţi treburile casnice în mod egal

Soţii care îşi asumă în mod echitabil responsabilităţile gospodăriei au o viaţă sexuală mai bună,potrivit unui studiu publicat în octombrie 2015 în Journal of Family Psychology. O viaţa sexuală mai bună duce la o viaţă de cuplu liniştită.