Acest soi de ceapă luptă cu cancerul mamar şi cel de colon, arată studiile clinic experimentale!

1 shutterstock 1695440026 jpg jpeg

Ceapa este un ingredient de bază în multe tipuri de preparate, gustul ei fiind pe placul românilor. Pe lângă aroma savuroasă pe care o dă mâncărurilor, ceapa are şi beneficii nutritive, iar un anumit tip de ceapă ucide chiar şi celulele canceroase.

În comerţ există multe tipuri de ceapă – ceapă galbenă, ceapă dulce, şalotă, ceapă verde, ceapă roşie şi lista ar putea continua. Fiecare dintre aceste tipuri vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism.

Ceapa galbenă, cea mai comună, este eficientă pentru tratarea răcelilor şi afecţiunilor respiratorii, ajută la eliminarea toxinelor din organism şi îmbunătăţeşte migrenele.

Ceapa dulce sau arpagicul are un conţinut scăzut de sulf şi mai ridicat de apă, este cunoscută pentru că îmbunătăţeşte sănătatea osoasă, reduce inflamaţiile şi îmbunătăţeşte digestia.

Şalota sau ceapa franţuzească conţine vitamina A, vitamina C şi antioxidanţi, care aduc beneficii precum: ajută la prevenirea şi la tratarea alergiilor, ţin sub control nivelul de zahăr din sânge, îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Ceapa verde este preferata tuturor în sezonul cald, este bună la dietă, deoarece conţine puţine calorii şi este bogată în antioxidanţi şi în numeroase substanţe care ajută la reglarea glicemiei şi la protejearea inimii, la întărirea inumităţii, dar şi la sănătatea sistemului digestiv.

Soiul care slăbeşte puterea tumorilor

Dintre toate tipurile de ceapă, soiul roşu este cel mai eficient în uciderea celulelor cancerului de sân şi de colon, potrivit unui studiu publicat în „Food Research‟, citat de Thehealthy. Însă acesta nu este singurul studiu care ne arată că această ceapă este una dintre cele mai sănătoase legume pe care le poţi mânca. Cercetătorii de la Universitatea din Guelph (Canada) au analizat cinci soiuri diferite de ceapă şi au realizat că acest tip ce ceapă a ucis cele mai multe celule canceroase.

Culoarea închisă a cepei roşii indică un nivel mai ridicat de antocianină, un pigment care creşte eficacitatea quercetinei (o moleculă care acţionează precum un aliat natural pentru imunitate şi sănătate), substanţă care se găseşte în ceapă. Potrivit autorului studiului Abdulmonem Murayyan: „ceapa activează căi are ucid celulele canceroase. Ea crează un mediu nefavorabil pentru aceste celule şi perturbă comunicarea dintre celulele canceroase, ceea ce înhibă creşterea lor‟.

Desigur, nu ar trebui să facem discriminare, deoarece fiecare tip de ceapă oferă beneficii în acest sens: „Toate cepele sunt luptători puternici împotriva cancerului datorită concentraţiilor lor ridicate de antioxidanţi, antocianină şi quercetină, dar ceapa roşie iese mai mult în evidenţă, datorită cantităţii sale mari de antocianină‟, a declarat Karen Ansel, autorul cărţii „Healing Superfoods for Anti-Agins‟, pentru Women’s Health.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg