Secretarul de Stat pentru Situaţii de urgenţă a mai susţinut că virusul ucigaş din China nu se transmite prin intermediul alimentelor. Fructele şi legumele pe care le consumăm nu trebuie să fie spălate diferit faţă de cum o făceam şi până acum.

Anna Lesko s-a izolat din cauza coronavirusului: ”Mă apucă plânsul cât de liberi şi fericiţi eram!”

'Pantofii sunt scoşi exact la intrare, îi ţin în casă, în apartament, dar la intrare. După care am scos hainele de afară. Am un gel pe bază de alcool pe care-l folosesc după ce mă spăl pe mâini şi mă dezinfectez cu el. De regulă, cămaşa şi hainele merg la spălat. […] Oricum, virusul nu se ia de pe haină, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Se transmite de la particule care sunt în aer dacă a strănutat sau tuşit cineva. Se ia mai ales de pe suprafeţe. Se ia dacă eu tuşesc sau strănut în palmă şi pun mâna pe o suprafaţă şi peste câteva ore vine altcineva şi pune mâna pe respectiva suprafaţă apoi pune mâna pe faţă', a precizat Raed Arafat la Antena 3.

'Telefonul trebuie dezinfectat des, cu şerveţele umede şi chiar cu soluţii cu alcool, dacă are folie pe el', a mai precizat Raed Arafat.

O femeie infectată cu noul coronavirus s-a filmat pe patul de spital: ”Priveşte-mă. Nu pot respira. Sunt la Terapie Intensivă!”

Arafat recomandă, însă, ca, atunci când vrem să deschidem o uşă sau să apăsăm pe butoanele de la lift etc., să încercăm să nu atingem cu palmele sau degetele suprafaţa respectivă.