Potrivit cercetătorilor din Glasgow,Marea Britanie,uscarea rufelor creşte umiditatea în casă cu până la 30%.

În plus,hainele umede atrag mulţi acarieni până ce se usucă şi cresc riscul formării de spori care afectează calitatea aerului. În acest fel,se creează un mediu dăunător pentru persoanele astmatice sau alergice.  

În Marea Britanie,în 87% din 100 de case hainele se usucă în interior,pe uscătoare aşezate lângă radiatoare.

Sfatul cercetătorilor este să fie folosite uscătoriile sau spaţiile exterioare,mai ales de familiile care au membri suferinzi de astm ori alergici.

Mai mult,specialiştii atrag încă o dată atenţia asupra igrasiei şi mucegaiului care se pot dezvolta în camerele în care sunt uscate rufele şi care afectează sănătatea a 10.000 de britanici,după cum declară Malcolm Richardson,profesor la Universitatea din Manchester.

Traiul într-o casă cu igrasie poate cauza reacţii alergice şi infecţii,care duc la scăderea imunităţii. Primele semne că igrasia şi mucegaiul îţi „atacă” sănătatea sunt:

-tusea

-oboseala constantă

-senzaţia de iritare a ochilor,a gâtului şi a pielii

-durerile de cap

-greaţa

Pentru a evita formarea igrasiei,pe lângă uscarea rufelor în exteriorul casei:

-deschide geamurile zilnic timp de 20 de minute,indiferent de vreme,şi ridică storurile pentru a lăsa lumina să pătrundă în toate camerele

-foloseşte un dezumidificator

-curăţă cu regularitate rosturile faianţei şi gresiei din bucătărie şi baie,pentru că umiditatea din aceste camere permite formarea mucegaiului

-alege ventilatoare pentru baie şi bucătărie,respectiv o hotă tot  în scopul de a evita apariţia condensului şi a igrasiei.