Ai încercat reţeta de cheesecake cu blat din covrigi? Este delicioasă şi foarte simplă

2 reteta cheesecake cu covrigei jpg jpeg

Ce zici de o adaptare a reţetelor clasice de cheesecake? Încearcă ineditul desert care are la bază un blat făcut din covrigei săraţi. Îmbină-l cu crema răcoroasă de brânză şi cu un topping din fructele tale preferate. Îţi recomandăm zmeura, căci este fruct de sezon şi are un gust desăvârşit în combinaţie cu brânza.

Găseşti mai jos reţeta foarte simplu de făcut, pe care o vei prepara de-acum încolo pentru cei dragi. Dacă sunt mulţi, dublează cantiţăţile, s-ar putea să-ţi mai ceară o porţie, atât de bun ce va ieşi!

Citeşte şi: Cum faci clătitele să se topească în gură

Ingrediente pentru reţeta de cheesecake cu covrigi:

•              două pungi de covrigei săraţi, uşor de strivit

•             3 linguri zahăr

•             1/2 ceaşcă unt, topit

•             225 g cremă de brânză, moale

•             1/2 ceaşcă zahăr

•             1 lingură suc de lămâie

•             225 g frişcă

•             zmeură

Mod de preparare reţetă de cheesecake cu covrigi:

Într-un bol mare striveste covrigeii şi adaugă peste ei zahărul şi untul topit. Amestecă până când poţi întinde compoziţie pe o tavă, în mod uniform, până se formează un blat. Bagă cuptor timp de 10-12 minute, apoi lasă la răcit.

Prepară crema mixând brânza, lămâia şi zahărul. Bate frişca lichidă şi încorporeaz-o în amestec. După ce s-a răcit bine, scoate blatul şi adaugă această cremă.

Citeşte şi: Cheescake cu caramel. Un desert pentru toate gusturile

Adaugă deasupra zmeură proaspătă, iar în cazul în care îţi doreşti un jeleu de zmeură, adaugă apă caldă şi puţin zahăr, lasă la fiert până scade şi apoi la răcit şi pune peste stratul de brânză.

Prăjitura se lasă la răcit câteva ore apoi se poate servi.

Poftă bună!