Mirosuri pe care câinii le resping. Citricele nu sunt preferatele patrupezilor!

19 iulie 2024   Curiozități

Câinii resping în mod natural multe alimente sau obiecte care pot fi toxice pentru sănătatea lor. Prin urmare, patrupezii nu suportă mirosurile din lista de mai jos!  

Se știe că aceste animale de companie au un simț al mirosului foarte dezvoltat, mai sensibil decât al oamenilor, prin urmare unele arome pot fi mai neplăcute pentru ei decât pentru noi.

Citește și acest articol: Și câinii pot fi stresați! Semne ascunse ale stresului

Cu o inteligență dezvoltată, câinii resping alimentele sau produsele din mediul înconjurător care pot fi toxice. Spre exemplu, patrupezii nu suportă mirosul de citrice, respectiv de portocale, lămâi și grepfruturi. Citricele le irită nasul, iar consumul acestor alimente poate fi periculos pentru sănătatea lor. Uleiurile esențiale sunt cele mai toxice, așa că ține-le departe de animalul tău de companie! 

Alte mirosuri pe care câinii le resping 

Condimente - Mirosul de condimente iuți, precum cel de ardei iute, le poate provoca tuse, ochi lăcrimați și strănut. Câinii nu suportă nici mirosul de condimente măcinate, precum scorțișoară, piper, nucșoară, ienibahar, ghimbir, cardamom și muștar. Nucșoara este cea mai toxică, deoarece poate provoca convulsii și halucinații dacă este ingerată. 

Oțet - Oricât de benefic ar fi pentru curățenie și sănătatea oamenilor, oțetul trebuie să fie ținut departe de câini. Ei nu suportă mirosul său acru și acid, iar dacă îl inhalează, le-ar putea irita pielea și sistemul respirator. Când îl folosești la curățenie, este necesar să speli bine suprafețele înainte să lași câinele să ia contact cu ele.

Citește și acest articol: Mituri despre câini. Crezi că îți cunoști patrupedul pe deplin? 

Alcool - Băuturile cu alcool, precum și produsele care îl conțin, sunt periculoase pentru câini, prin urmare patrupezii resping un astfel de miros. Alcoolul poate provoca o serie de efecte negative - de la intoxicație, la vărsături, diaree și chiar comă. 

Detergenți de uz casnic - Câinii resping și substanțele chimice din agenții de curățare, precum clor, amoniac sau înălbitor. Asta pentru că ar putea cauza efecte nocive pentru sănătate - de la iritații ale pielii, la probleme respiratorii. 

Naftalină - Bilele de naftalină, precum și alte produse care o conțin, sunt foarte toxice pentru câini. Din fericire, patrupezii resping mirosul de naftalină, iar pentru a te asigura că nu o vor inhala, ține-o departe de ei! 

Știai că… Patrupezii nu suportă nici mirosul de lac de unghii, ceapă sau usturoi? 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe