Ce vrea să-ți transmită câinele tău când te atinge cu labele

Când câinele tău intenționează sau chiar te atinge cu labele, încercă să comunice cu tine și să îți transmită un mesaj. Poate că își dorește să fie scos în parc sau are nevoie de o îmbrățișare! 

image

Această acțiune inofensivă a câinelui poate să-i dea de gândit proprietarului, însă tot ce își dorește animalul de companie este să obțină un răspuns de la el. Potrivit medicului veterinar, Isabelle Bazin, un câine se comportă astfel, deoarece încearcă să transmită un anumit lucru - poate că își dorește să fie scos la plimbare sau îi este foame ori sete. De asemenea, poate că atrage atenția că s-a întâmplat ceva nedorit. Iată și alte cauze! 

Citește și: Află dacă ești persoana pe care câinele tău o iubește cel mai mult! 

Așa își arată afecțiunea

Câinelui își poate atinge proprietarul pentru a-și arăta afecțiunea pe care i-o poartă. Acestui animal de companie îi place să fie în contact fizic cu oamenii pe care îi cunoaște și în care au încredere. Dacă te mângâie, are nevoie la rândul său de mângâiere, iar dacă își sprijină laba pe tine, are nevoie de o îmbrățișare!  

Se plictisește 

Acest comportament al câinelui poate arăta că simte nevoia să se joace. Cea mai bună modalitate de a-i gestiona plictiseala este să ieși cu el în parc sau să-i oferi jucării.  

Este anxios 

Dacă manifestă acest gest în mod excesiv, de 10-15 ori pe zi, acesta poate fi un semn de anxietate. Poate că nu s-a odihnit corespunzător și este nervos! Știi că suferă de anxietate și dacă are urechile trase înapoi, își linge buzele des și cască. 

Vezi și: Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului? 

Cum stopezi acest obicei? 

Dacă te-ai preocupat de nevoile sale zilnice, inclusiv de suficientă mișcare și de stimularea sa mentală, dar tot manifestă acest obicei, câinele tău o face pentru că a învățat că doar așa va obține lucruri suplimentare. În acest caz, sfatul veterinarului pentru a stopa acest obicei, este ignorarea. Odată ce vei ignora acest comportanent, obiceiul o să dispară treptat. Poate fi un proces lung, care să necesite consecvență și implicare din partea întregii familii, însă va da roade, promite Isabelle Bazin! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Traditii la nunta jpg
Chris Pine arată diferit jpg
Prințesa Roz foto  Shutterstock jpg
mașină foto  Shutterstock jpg
copil speriat foto  Shutterstock jpg
Dannii Minogue Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas foto  Shutterstock jpg
Rumer Willis foto  Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi foto  Shutterstock jpg
Celebritati jpg
Whitney Houston foto  Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei jpg
Olivia Munn și John Mulaney foto  Shutterstock jpg
Madonna jpg
să vorbim de vorbă  Oana & Ion jpg
Cindy Crawford Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk foto  Shutterstock jpg