Ce vrea să-ți transmită câinele tău când te atinge cu labele

Când câinele tău intenționează sau chiar te atinge cu labele, încercă să comunice cu tine și să îți transmită un mesaj. Poate că își dorește să fie scos în parc sau are nevoie de o îmbrățișare! 

image

Această acțiune inofensivă a câinelui poate să-i dea de gândit proprietarului, însă tot ce își dorește animalul de companie este să obțină un răspuns de la el. Potrivit medicului veterinar, Isabelle Bazin, un câine se comportă astfel, deoarece încearcă să transmită un anumit lucru - poate că își dorește să fie scos la plimbare sau îi este foame ori sete. De asemenea, poate că atrage atenția că s-a întâmplat ceva nedorit. Iată și alte cauze! 

Citește și: Află dacă ești persoana pe care câinele tău o iubește cel mai mult! 

Așa își arată afecțiunea

Câinelui își poate atinge proprietarul pentru a-și arăta afecțiunea pe care i-o poartă. Acestui animal de companie îi place să fie în contact fizic cu oamenii pe care îi cunoaște și în care au încredere. Dacă te mângâie, are nevoie la rândul său de mângâiere, iar dacă își sprijină laba pe tine, are nevoie de o îmbrățișare!  

Se plictisește 

Acest comportament al câinelui poate arăta că simte nevoia să se joace. Cea mai bună modalitate de a-i gestiona plictiseala este să ieși cu el în parc sau să-i oferi jucării.  

Este anxios 

Dacă manifestă acest gest în mod excesiv, de 10-15 ori pe zi, acesta poate fi un semn de anxietate. Poate că nu s-a odihnit corespunzător și este nervos! Știi că suferă de anxietate și dacă are urechile trase înapoi, își linge buzele des și cască. 

Vezi și: Mituri despre câini. Este un an al câinelui egal cu 7 ai omului? 

Cum stopezi acest obicei? 

Dacă te-ai preocupat de nevoile sale zilnice, inclusiv de suficientă mișcare și de stimularea sa mentală, dar tot manifestă acest obicei, câinele tău o face pentru că a învățat că doar așa va obține lucruri suplimentare. În acest caz, sfatul veterinarului pentru a stopa acest obicei, este ignorarea. Odată ce vei ignora acest comportanent, obiceiul o să dispară treptat. Poate fi un proces lung, care să necesite consecvență și implicare din partea întregii familii, însă va da roade, promite Isabelle Bazin! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg