Așa îți dai seama că ai un câine fericit! Semnele care indică o stare de bine

Cei care iubesc și dețin un câine știu cât de importantă este fericirea animalului lor de companie, însă cum își dau seama proprietarii că acesta este, cu adevărat, fericit? Îți spunem în rândurile următoare! 

image

Poți afla dacă patrupedul este sau nu fericit dacă vei urmări cu atenție comportamentul pe care îl manifestă. Anumite semne te anunță că ești un proprietar bun și îi oferi ceea ce animalul are nevoie. De exemplu, dacă în general are o privire blândă, ține ochii larg deschiși și clipește frecvent, înseamnă că se simte bine și este fericit. De asemenea, postura corporală relaxată, gura deschisă și limba scoasă sunt semne bune, la fel și dacă îți arată dinții, dar într-un mod în care nu indică agresivitate, ci relaxare. 

Citește și: Ce vrea să-ți transmită câinele tău când te atinge cu labele 

Dacă animalul tău de companie își mișcă coada încet și larg, dintr-o parte în alta, înseamnă că se simte bine. În schimb, câinele care își mișcă repede coada, în față și spate, nu este fericit, iar dacă își mișcă coada spre stânga, înseamnă că este anxios, potrivit „Reader’s Digest‟. 

Un câine care este, cu adevărat, fericit, când iese la plimbare se simte în largul său, are mușchii relaxați, un mers lejer, săritor și lin. De asemenea, manifestă un comportament normal, adică miroase florile și interacționează cu alți câini prietenoși. Câinii fericiți se bucură de tot ce îi înconjoară în timpul plimbărilor! 

Vezi și: Află dacă ești persoana pe care câinele tău o iubește cel mai mult! 

Unui câine fericit îi place să se joace și știi că este pregătit pentru o sesiune de jocuri, dacă adoptă poziția „arcului‟, mai exact dacă se așază cu pieptul pe podea. Și dacă sare sau aleargă entuziasmat, dintr-o parte în alta, ca pe o trambulină, îți arată că este fericit și vrea să își împartă starea de bine cu tine. 

  • Știi că ești proprietarul unui câine fericit dacă animalului tău de companie îi place să petreacă timp cu tine, are un apetit normal, adică nu refuză mâncarea oferită la orele mesei, nu manifestă un comportament distructiv, cum ar fi să distrugă lucruri din casă, dar și dacă doarme aproximativ 12 ore pe zi. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg