Și câinii pot fi stresați! Semne ascunse ale stresului

Trebuie să știi că, indiferent de rasă, câinii pot fi stresați. Patrupezii își pot manifesta suferințele în diferite moduri, precum: simptome digestive, agresivitate și insomnie. 

image

Schimbările în mediu sau în rutină, interacțiunile cu câini sau cu oameni agresivi, zgomotele puternice, modificările în dietă, schimbările hormonale și lipsa mișcării fizice sunt doar o parte dintre motivele pentru care câinii pot fi stresați. 

Îți prezentăm câteva dintre simptomele comune de stres la câini. Dacă una sau mai multe dintre aceste manifestări apar în viața animalului tău de companie, este necesar să apelezi la ajutorul unui veterinar cât mai curând posibil.  

Citește și: Câini care sunt greu de dresat. Doar cu multă răbdare o să-i faci să-ți asculte comenzile! 

Probleme digestive 

Stresul poate fi una dintre cauzele pentru care animalul tău de companie se confruntă cu probleme digestive, precum: constipație și diaree. Dacă aceste manifestări durează mai mult de trei zile, îți recomandăm să verifici care ar putea fi factorii de stres din viața lui și, de asemenea, să ceri ajutorul unui medic veterinar. 

Agitație excesivă și agresivitate 

Când câinele devine neliniștit și agitat sau dacă își schimbă comportamentul brusc, acesta poate fi un semn de stres. Câinele poate să latre mai mult decât de obicei, să devină hiperactiv sau, din contră, poate să aleagă să se retragă și să se ascundă în locuri liniștite. 

De asemenea, patrupezii pot să devină agresivi când sunt stresați sau dacă se confruntă cu o afecțiune medicală. 

Limbajul trupului

La fel ca oamenii, câinii pot comunica prin intermediul mișcărilor sau poziției corpului. Știi că patrupedul tău este stresat dacă, în mod repetat, evită contactul vizual cu tine sau cu o altă persoană apropiată, dacă tremură, cască foarte des sau zgârie diferite obiecte din jurul său. 

Poate ești interesat și de acest articol: Rase de câini care se adaptează ușor la apartament. Cadoul perfect pentru cei dragi! 

Doarme prea mult (sau prea puțin)

Dacă patrupedul tău doarme mai mult decât în mod normal sau mai puțin, acesta poate fi un semn că se simte stresat. La fel ca oamenii, câinii își pot întrerupe programul de somn când suferă. Dacă problema persistă, îți recomandăm să ceri sfatul unui veterinar.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg
Laptele cu mirodenii regleaza glicemia si digestia  Sursa foto shutterstock 1843827337 jpg
pesticide jpg
Piept de pui cu spanac  Sursa foto shutterstock 1880367337 jpg
Dexcom ONE Romania jpg
clickpentgrufemei ro jpg
Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg