Ce sunt centimiliardarii și cine va fi primul triliardar din istorie

4 mai 2022   Evenimente

Dacă e să ținem cont de statistici, în 2020, cel mai recent an din care putem afla astfel de informații, există mai mult de 100 de țări cu un produs intern brut de mai puțin de 100 de miliarde de dolari. Iar acest lucru înseamnă că cele mai multe state de pe planetă au mai puțini bani „pe mână” decât câte o singură persoană centimiliardară.

Dacă nu v-ați dat deja seama, centimiliardarul este acea persoană care are mai mult de 100 de miliarde în conturi. Și nu vorbim despre lei sau lire italiene, ci despre o valută puternică precum dolarul sau euro.

Primul miliardar din lume a fost numit în urmă cu o sută de ani. Investopedia ne informează că John D. Rockefeller a fost primul om de pe glob care a strâns o avere de 10 cifre, pe care a obținut-o în 1916.

Până atunci, cu siguranță că au existat și alte persoane ultrabogate, precum regii, reginele, țarii și împărații, a căror avere era inestimabilă, însă nu le-a numărat nimeni, pe acea vreme, banii lor de aur sau bijuteriile extravagante și nici ei nu și-au dezvăluit sumele de bani avute, operele de artă care le înfrumusețau palatele sau proprietățile nesfârșite pe care le dețineau.

În ziua de astăzi, statele monitorizează averile bogătașilor, iar populația așteaptă, din clipă în clipă, apariția primului trilionar. Adică a cuiva care să aibă o avere de 1 trilion, însemnând o cifră cu 12 zerouri. Și se pare că primul trilionar din istorie va apărea chiar în timpul vieții noastre! Cine să fie, oare, dintre centimiliardarii actuali?

Centimiliardarii lumii

Warren Buffett

A fost un miliardar de atâta timp – adică din 1990 – încât parcă n-a fost niciodată altceva decât extrem de bogat!  Business Inside ne informează că omul de afaceri american și investitorul de mare succes – care a fost cel mai bogat om de pe Pământ în 2006 – deține acum o avere de 125,5 miliarde de dolari, conform Forbes.

Născut în 1930, Buffett este cel mai în vârstă centimiliard în viață astăzi. A cumpărat acțiuni încă de la 11 ani și a pus pe picioare afaceri încă din adolescență.

Bill Gates

Cu o avere de 135,7 miliarde de dolari, co-fondatul Microsoft și-a permis să doneze o sumă colosală numai în anul 2021 – 15 miliarde de dolari! Mai mult, în 2020, anul apariției pandemiei, a donat 50 de miliarde de dolari până la mijlocul anului. Dacă n-ar fi fost atât de generos, ar fi fost acum în topul listei centimiliardarilor.

Dar câți bani poate avea un om?! Când ai destui pentru a trăi fix cum vrei tu, ce mai contează restul, de zeci, sute de ori mai mult decât e, de fapt, suficient?! După moartea lui, întreaga avere a lui Gates va fi donată și mai puțin 1% din ea se va duce, evident, la copiii lui, susține Newsweek.

Bernard Arnault

Este directorul executiv al LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton și are o avere de 175 de miliarde de dolari. A pornit în viață ca inginer, însă a ajuns destul de repede să dețină branduri de lux, pe care le-a dezvoltat și cu care i-au rotunjit considerabil conturile din bancă. Este cel mai bogat om din Europa, are 73 de ani acum și averea lui reprezintă 0,73% din produsul intern brut al SUA.

Afacerile viitorului

Jeff Bezos

Fostul Cel mai bogat om din lume are o avere de aproape 200 de miliarde de dolari, mai exact de 191,6 miliarde. A fondat Amazon în 1994 pentru a vinde cărți online, apoi a extins platforma și și-a rotunjit, astfel, frumușel veniturile.

Citește și FOTO Ceasul de 10.000 de ani al lui Jeff Bezos. Preţul orologiului care bate o dată la 1.000 de ani

A renunțat la funcția de director a Amazon în 2021, ocupând doar o funcție în boldul de conducere, și s-a apucat de turism spațial, o afacere de viitor.

Elon Musk

Apropo de turism spațial, Cel mai bogat om din lume s-a născut în Africa de Sud, a înființat Tesla, companie de mașini electrice, și SpaceX, care a revitalizat călătoriile în afara atmosferei Terrei, a cumpărat recent Twitter, și-a propus să coloneze Marte și are o avere de aproape 300 de miliarde de dolari. Anul trecut a donat 5,7 miliarde de dolari, susține Fortune.

Citește și Elon Musk este un şef exigent? Regulile pe care angajaţii din compania lui le urmează

Primul triliardar al lumii?

Vladimir Putin

Pe măsură ce reputația lui a avut are de suferit în 2022, din cauza invadării Ucrainei, averea președintelui rus crește. Sau, cel puțin, nu scade. International Business Times susține că Vladimir Putin are un salariu oficial anual de 120.000 de dolari, însă nu veniturile sale publice au făcut din el unul dintre cei mai bogați oameni din lume, dacă nu cel mai bogat.

Averea liderului de la Kremlin nu e cunoscută, ca nimic privat din viața lui, însă mulți bănuiesc că este colosală. CNN e de părere că averea lui Putin depășește 200 de miliarde de dolari, ceea ce-l face pe președintele rus să-i sufle în ceafă lui Elon Musk sau chiar să-l depășească pe acesta în bănet.

În mod neoficial, a luat miliarde de dolari de la oligarhii ruși, care, sub supravegherea și cu permisiunea lui, au făcut averi fenomenale în timpul mandetelor lui Putin. Se pare că liderul de la Kremlin deține 700 de mașini, după cum susține Auto Bizz, un avion în valoare de 700 de milioane de dolari, după cum ne informează Escape, și proprietăți în întreaga lume estimate la miliarde de dolari, spune SCMP. Mai mult, există lichidități în Rusia și restul lumii cu miliarde de-ale lui Putin.

Citește și Cel mai bogat om din lume îl provoacă pe Putin la bătaie. Elon Musk: „Miza e Ucraina!‟

Așadar, cine va fi primul triliardar din istorie?

Elon Musk sau Vladimir Putin? Surse oficiale îl dau pe omul de afaceri câștigător, însă nu se știe ce surprize poate oferi proședintele rus. Pentru că, după cum vedem, e plin de surprize…

foto - Shutterstock

Mai multe