Ce este cocaina roz? Drogul periculos legat de Liam Payne și procesul lui Diddy

22 octombrie 2024   Viață de vedetă

O autopsie preliminară indică faptul că fostul membru al trupei One Direction, Liam Payne, avea multiple substanțe în organism în momentul în care a căzut de la balconul situat la etajul al treilea al unui hotel din Buenos Aires, Argentina. Analizele toxicologice au relevat prezența unui amestec de droguri, printre care se numără și o substanță cunoscută sub denumirea de „cocaină roz‟ – cunoscută și sub numele de stradă „tusi‟ sau „tuci‟, este un drog periculos, cu efecte negative asupra sănătății și percepției realității utilizatorilor.

„Componenta principală a cocainei roz este ketamina, un drog disociativ care dă utilizatorilor senzația de detașare de realitate‟, a explicat Bill Bodner, fost agent al DEA. „De asemenea, conține substanțe psihedelice‟, a mai adăugat acesta.

Deși denumirea sugerează prezența cocainei, Bodner subliniază că, în realitate, acest amestec de droguri nu conține întotdeauna cocaină, fiind adesea compus din substanțe sintetice precum ecstasy, metamfetamină și benzodiazepine. Numele de „cocaină roz‟ provine de la culoarea sa intensă, rezultată din coloranți alimentari, și poate avea aromă de căpșuni. Drogul poate fi consumat sub formă de pastilă sau prin inhalare.

„Cocaina roz‟ acționează ca un stimulent, dar are și efecte depresive. Este foarte accesibilă din punct de vedere al costurilor, iar producătorii pot ajusta compoziția drogului în funcție de dorințele consumatorilor. „Este foarte ieftin de produs și poate fi personalizat pentru a corespunde preferințelor utilizatorilor‟, a adăugat Bodner.

Angajații lui Combs aveau mereu cocaină la-ndemână

Acest drog și-a câștigat popularitatea în cluburile de noapte din America Latină, devenind rapid un drog de petrecere. Recent, a fost menționat și într-un proces intentat împotriva lui Sean „Diddy‟ Combs, de către fostul său producător muzical, Rodney Jones. În cadrul procesului, Jones a susținut că angajații din locuința lui Diddy erau obligați să poarte asupra lor pungi cu cocaină, GHB, ecstasy, gume cu marijuana și Tuci (un amestec de ecstasy și cocaină).

Ca toate drogurile de acest tip, cocaina roz prezintă riscuri semnificative pentru sănătate, afectând atât corpul, cât și percepția realității. „Aceste combinații de substanțe pot provoca comportamente imprevizibile, iar utilizatorii pot acționa în moduri neașteptate‟, a explicat Dr. Brian Hurley, psihiatru specializat în adicții, din cadrul Departamentului de Sănătate Publică al Comitatului Los Angeles.

Autoritățile și experții în sănătate publică avertizează că drogul devine din ce în ce mai popular, în special în rândul adolescenților și tinerilor adulți, datorită aspectului său atrăgător, de culoare roz.

„În era rețelelor sociale și a telefoanelor inteligente, indiferent de locul în care trăiești, toată lumea este expusă unui mediu deschis de comercializare a drogurilor‟, a concluzionat Bodner.

@facebook.com/LiamPayne

Editor: Raluca Toma

Mai multe