Droguri de mare risc pe care medicii le recomandau în trecut ca leacuri infailibile

1 apothecary 437743 1280 jpg jpeg

Îţi poţi imagina cum ar fi ca medicul de familie să-ţi prescrie cocaină pentru o simplă durere în gât sau heroină pentru a scăpa de tuse? Dacă ai fi trăit la începutul anilor 1900, ar fi fost ceva absolut normal să primeşti asemenea tratament.

Cu siguranţă, în deceniile trecute, o vizită la farmacie era cu adevărat diferită. Unele droguri pe care azi le considerăm ilegale şi periculoase, au fost folosite cândva ca remedii miraculoase şi tratamente eficace ale unor afecţiuni frecvente şi cât se poate de obişnuite, ca guturaiul. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, pe măsură ce efectele acestor medicamente au ieşit la iveală, acestea au fost reclasificate şi nu se mai recomandă de către medici.

Heroina, utilizată pentru cancer

Se credea că heroina este un medicament miraculos până în anii 1920. A fost prescris de medici ca un medicament antitusiv, analgezic şi calmant pentru bolnavii cronici, inclusiv pentru cei care sufereau de cancer. Până când a devenit ilegal în 1920, a fost folosit şi de unii anestezişti în timpul intervenţiilor chirurgicale în locul anestezicelor locale. Este greu de imaginat, deoarece este considerat acum unul dintre cele mai periculoase medicamente din lume. Mai mult, unii medici continuă să susţină că heroina este un medicament sigur pentru gestionarea durerii la pacienţii cu cancer.

Ecstasy a fost concepută ca pastilă dietetică

Acest drog a fost creat iniţial ca o pastilă dietetică, în ciuda efectele sale secundare care includ vărsături excesive sau diaree. Producătorul original, compania farmaceutică germană Merck, a renunţat în cele din urmă la brevet. Cu toate acestea, medicamentul a continuat să fie cercetat de alte companii. Alexander Shulgin, chimist pentru compania Dow Chemical, a cercetat calităţilor terapeutice ale acestui drog. Cunoscut drept „tatăl drogului ecstasy”, Shulgin ar distribuit drogul pur soţiei sale şi prietenilor. A susţinut că medicamentul ar putea fi util în tratamentul veteranilor cu tulburare se stres post-traumatic.

Cocaina, indicată pentru durerile de dinţi

La începutul anilor 1900, cocaina nu era considerată la fel de periculoasă ca acum. De fapt, Sigmund Freud a publicat un articol despre efectele pozitive ale consumului de cocaină. A subliniat că ar putea alina durerile de dinţi sau de gât. De asemenea, a susţinut că frunzele de coca, planta din care provine cocaina, ar putea fi utilizate în mod eficient pentru a înlocui morfina şi pentru a combate dependenţa de alcool.

Până în anul 1903, frunzele de coca au fost şi unul dintre ingredientele principale ale băuturii Coca-Cola, până când o creştere a deceselor legate de cocaină i-a obligat pe producători să găsească o alternativă care nu era atât de periculoasă.

2 revista cpf 13 jpg jpeg


Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg