Droguri de mare risc pe care medicii le recomandau în trecut ca leacuri infailibile

1 apothecary 437743 1280 jpg jpeg

Îţi poţi imagina cum ar fi ca medicul de familie să-ţi prescrie cocaină pentru o simplă durere în gât sau heroină pentru a scăpa de tuse? Dacă ai fi trăit la începutul anilor 1900, ar fi fost ceva absolut normal să primeşti asemenea tratament.

Cu siguranţă, în deceniile trecute, o vizită la farmacie era cu adevărat diferită. Unele droguri pe care azi le considerăm ilegale şi periculoase, au fost folosite cândva ca remedii miraculoase şi tratamente eficace ale unor afecţiuni frecvente şi cât se poate de obişnuite, ca guturaiul. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, pe măsură ce efectele acestor medicamente au ieşit la iveală, acestea au fost reclasificate şi nu se mai recomandă de către medici.

Heroina, utilizată pentru cancer

Se credea că heroina este un medicament miraculos până în anii 1920. A fost prescris de medici ca un medicament antitusiv, analgezic şi calmant pentru bolnavii cronici, inclusiv pentru cei care sufereau de cancer. Până când a devenit ilegal în 1920, a fost folosit şi de unii anestezişti în timpul intervenţiilor chirurgicale în locul anestezicelor locale. Este greu de imaginat, deoarece este considerat acum unul dintre cele mai periculoase medicamente din lume. Mai mult, unii medici continuă să susţină că heroina este un medicament sigur pentru gestionarea durerii la pacienţii cu cancer.

Ecstasy a fost concepută ca pastilă dietetică

stanga
dreapta
2 revista cpf 13 jpg jpeg

Acest drog a fost creat iniţial ca o pastilă dietetică, în ciuda efectele sale secundare care includ vărsături excesive sau diaree. Producătorul original, compania farmaceutică germană Merck, a renunţat în cele din urmă la brevet. Cu toate acestea, medicamentul a continuat să fie cercetat de alte companii. Alexander Shulgin, chimist pentru compania Dow Chemical, a cercetat calităţilor terapeutice ale acestui drog. Cunoscut drept „tatăl drogului ecstasy”, Shulgin ar distribuit drogul pur soţiei sale şi prietenilor. A susţinut că medicamentul ar putea fi util în tratamentul veteranilor cu tulburare se stres post-traumatic.

Cocaina, indicată pentru durerile de dinţi

La începutul anilor 1900, cocaina nu era considerată la fel de periculoasă ca acum. De fapt, Sigmund Freud a publicat un articol despre efectele pozitive ale consumului de cocaină. A subliniat că ar putea alina durerile de dinţi sau de gât. De asemenea, a susţinut că frunzele de coca, planta din care provine cocaina, ar putea fi utilizate în mod eficient pentru a înlocui morfina şi pentru a combate dependenţa de alcool.

Până în anul 1903, frunzele de coca au fost şi unul dintre ingredientele principale ale băuturii Coca-Cola, până când o creştere a deceselor legate de cocaină i-a obligat pe producători să găsească o alternativă care nu era atât de periculoasă.

2 revista cpf 13 jpg jpeg


Recente

Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg