Meghan Markle, în rol de victimă: „sunt una dintre cele mai hărțuite persoane din lume‟

13 octombrie 2024   Viață de vedetă

Meghan Markle a vorbit deschis despre experiențele ei legate de hărțuirea online în cadrul unui eveniment recent, adresându-se unor adolescenți.

Pe 2 octombrie, Ducesa de Sussex, în vârstă de 43 de ani, a vizitat organizația Girls Inc. of Greater Santa Barbara, care este cunoscută pentru sprijinirea dezvoltării leadership-ului la tinere. Meghan a fost prezentă pentru a sprijini programul de sănătate digitală Social Media U, finanțat de fundația Archwell, condusă de Meghan și Prințul Harry.

Meghan a povestit despre hărțuirea online

Într-un interviu pentru Vanity Fair, Larissa May, co-fondatoarea organizației #HalfTheStory, un grup de advocacy care colaborează cu Girls Inc., a vorbit despre cum Meghan și-a împărtășit propriile experiențe de hărțuire online cu adolescenții.

„Am făcut o activitate în care am discutat mai multe scenarii, iar Meghan a vorbit despre faptul că este una dintre cele mai hărțuite persoane din lume‟, a spus May. „Fetele au ridicat semne emoji și au vorbit despre cum fiecare dintre aceste situații le-ar fi afectat emoțional.‟

„Ne-am dorit ca adolescenții de la #HalfTheStory să-și exprime opiniile asupra experienței pe care urma să o creăm. Cel mai bun mod de a face asta a fost să creăm un spațiu vulnerabil,” a adăugat ea. „Împreună cu Stephanie, CEO-ul Girls Inc., și Meghan, am discutat ce înseamnă să crești într-o eră digitală.”

Implicarea activă a lui Meghan și Harry în susținerea părinților

Vizita lui Meghan la Girls Inc. a avut loc la scurt timp după ce ea și Harry au lansat The Parents Network, o inițiativă menită să sprijine părinții ai căror copii au suferit din cauza pericolelor online. Fundația lor colaborează și cu Organizația Mondială a Sănătății și alte organizații pentru a combate violența împotriva copiilor, subiect discutat și în timpul vizitei recente a cuplului în Columbia.

Mesajul lui Meghan pentru părinți

Într-o apariție recentă la CBS Mornings, Meghan și Harry au vorbit despre importanța conștientizării pericolelor din mediul online, mai ales în contextul în care ei sunt părinții a doi copii mici, Archie și Lilibet.

„Copiii noștri sunt mici; au trei și cinci ani. Sunt minunați. Dar tot ce îți dorești ca părinte este să îi protejezi”, a spus Meghan. „Știm cât de multe probleme există în spațiul online și suntem fericiți că putem contribui la schimbări pozitive.”

Impactul social media asupra vieții 

La începutul anului, Meghan a participat la un panel la festivalul South by Southwest (SXSW), unde a discutat despre efectele negative ale rețelelor sociale și experiențele sale personale cu hărțuirea online.

„Chiar dacă aduce bani, nu are sens”, a spus Meghan. „Toxicitatea care te lovește, da, rețelele sociale sunt un mediu care aduce mult din asta. Încerc să mă țin departe”.

Markle a dezvăluit, de asemenea, că, în timp ce era însărcinată, a fost șocată de cât de „răutăcioși și cruzi” erau oamenii online.

„Cel mai tulburător lucru este cât de mult hate vine de la femei către alte femei”, a adăugat ea. „Nu pot înțelege asta”.

@meghan.markle.official

Editor: Raluca Toma

Mai multe