Din ce a fost făcut Marele Zid Chinezesc? Ingredientul alimentar folosit

25 mai 2022   Casă și Grădină

Marele Zid chinezesc este una dintre cele mai importante construcții din istoria omenirii. Britannica susține că nu este vorba despre un singur zid, ci de mai multe ziduri construite de-a lungul a 2.000 de ani și întinzându-se pe mai bine de 21.000 de kilometri.

History ne informează că povestea Marelui Zid Chinezesc datează încă din anul 220 î.H., când  Qin Shi Huang din Dinastia Qin și-a dorit un sistem de apărare puternic pentru statul proaspăt unit. A început să consolideze și să combine mai multe ziduri, după care, secole mai târziu, s-a ajuns la o construcție cu adevărat impresionantă, care se poate vedea chiar și din spațiu.

Denumit Chang Cheng de chinezi, care înseamnă „zidul lung”, are un diamentru de două ori mai mare decât planeta Pluto, iar cărămizile din care este construit au fost făcute din pământ ars, piatră și lemn.

Citește și VIDEO. O treime din Marele Zid Chinezesc a dispărut

O supă cu totul specială

Bucata construită în timpul Dinastiei Ming este cea care poate fi admirată astăzi, alte părți din zid neajungând să reziste până în prezent. Totuși cum de a rezistat un zid atâția ani? E posibil să fie vorba despre un ingredient inedit și rezistent, care a fost băgat în componența zidului.  

Cei care trăiau în timpul Dinastiei Ming (1368-1644) erau cunoscuți pentru atenția la detalii, creând niște adevărate minunății pe care le admirăm și-n ziua de azi, precum porțelanuri superbe, obiecte din lut și altele. În ceea ce privește construcția Zidului Chinezesc, aceștia au adăugat un ingredient în construcția lui care a contribuit din plin la longevitatea zidului – orezul.

Arhitectură antică

Varul stins a fost ingredientul principal, însă au adăugat și un soi de supă de orez, care a făcut toată diferența. În urma analizei făcute arhitecturii antice, s-a ajuns la concluzia că această supă lipicioasă de orez a fost adăugată mortarului pentru a închega totul perfect.

Smithsonian Magazine e de părere că tocmai acest ingredient a ajutat arhitectura care datează încă din Dinastia Ming să reziste în fața dezastrelor naturale de-a lungul secolelor. Accounts of Chemical Research confirmă faptul că mortarul cu orez lipicios este materialul ideal cu care se poate restaura o asemenea construcție ca Marele Zid Chinezesc.

Foto - Shutterstock

Mai multe