5 exerciţii simple pentru combaterea bărbiei duble

18 septembrie 2024   Îngrijire personală

Pierderea elasticității pielii şi apariţia bărbiei duble sunt consecințe foarte frecvente ale reducerii nivelului de colagen, dar acestea pot fi combătute cu câteva exerciții simple, făcute zilnic.

Bărbia dublă reprezintă o acumulare de grăsime sau o lăsare a pielii sub bărbie. Aceasta estompează unghiul natural dintre gât și maxilar. Acest detaliu estetic este ușor de inversat și fără a fi nevoie de retușuri chirurgicale. Deși cea mai frecventă cauză este excesul de grăsime, ca urmare a obezității, aceasta poate apărea și la persoanele cu o greutate corporală normală din cauza factorilor genetici sau a distribuției grăsimii corporale. Un alt factor poate fi pierderea elasticității pielii, mai ales din cauza scăderii producției naturale de colagen după vârsta de 25 de ani.

Cum să scapi de neplăcuta bărbie dublă

Există tot felul de tratamente estetice pentru a elimina excesul de grasime de sub bărbie sau pentru a reda fermitatea sub barbie. În orice caz, cele mai eficiente formule sunt cele care includ o rutină simplă de exerciții fizice și câteva ajustări dietetice.

Operațiile chirurgicale sunt de obicei costisitoare și invazive, prin urmare alternativele naturale sunt mai uşor de folosit şi promit rezultate bune. Adăugarea alimentelor bogate în colagen în dieta ta stimulează producerea acestuia, ceea ce va fi de mare ajutor pentru restabilirea tonusului pielii feței, gâtului și bărbiei.

Te-ar mai putea interesa: Scapă de ridurile de expresie! Aceste exerciţii tonifică musculatura facială!

5 exerciții pentru eliminarea bărbiei duble

Sărută tavanul - ridică-ți capul spre tavan și fă o mișcare de parcă ai vrea să săruți tavanul. Menţine poziția timp de câteva secunde și repetă.

Roteşte capul - întoarce-ți încet capul de la un umăr la altul, ținând spatele drept.

Proeminența maxilarului – împinge înainte maxilarul ca și cum ai face un gest de surpriză. Menţine poziția timp de câteva secunde, apoi relaxează.

Vezi și: Metoda japoneză „5 minute pe zi‟ cu care poți slăbi în mod natural

Sunete vocale – pronunță vocalele într-o manieră exagerată, deschizând gura larg și mișcând maxilarul.

Exercițiu pentru limbă – extinde limba pe cât posibil în exterior și în sus, menținând poziția pentru câteva secunde.

FOTO: Shutterstock

Mai multe