Aurul verde. Conţine colagen natural şi vitamine care previn căderea părului

Unele legume pot accelera producţia de colagen şi prevenirea căderii părului. Acestea oferă nutrienți și proprietăți benefice pentru sănătate.

image

Experții în sănătate recomandă renumitul aur verde, un aliment esențial pentru îmbunătățirea producției naturale de colagen și prevenirea căderii părului. Aceasta se remarcă prin elemente nutritive și beneficiile multiple pentru bunăstare.

Acesta este spanacul, o legumă cu frunze verzi care conține o gamă largă de vitamine, precum A, C, E și K. În plus, oferă fier, calciu și magneziu, ideale pentru promovarea sănătății. Include-l cât mai des în dieta ta zilnică pentru a-ţi îmbunătăţi sănătatea în timp record, fără a cheltui mult pe tratamente costisitoare.

De ce să mănânci spanac mai des?

Spanacul oferă diferite tipuri de vitamine, inclusiv vitamina A. Acest lucru este deosebit de important, deoarece joacă un rol esențial în producerea de sebum, uleiul natural care menține scalpul hidratat.

Deficitul acestei vitamine poate duce la uscarea scalpului și la formarea mătreţii, ceea ce poate duce la căderea părului. Din acest motiv, consumul de spanac ajută la menținerea unui nivel adecvat de sebum, întărind părul de la rădăcini.

Vitamina C ajută la sinteza colagenului, o proteină esențială care acționează ca un antioxidant puternic pentru a reduce efectele radicalilor liberi, favorizând producția de colagen și îmbunătățind aspectul pielii. Şi carenţa de fier este una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului, în special la femei. Spanacul este o sursă importantă de fier, așa că aportul acestuia este important.

Te-ar mai putea interesa: Piept de pui umplut cu spanac. Bun în dieta de slăbit, te remineralizează şi alungă oboseala

7 efecte ale consumului frecvent de spanac

Pe lângă îmbunătățirea sănătății pielii și părului, acest aur verde oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Îmbunătăţeşte sănătatea ochilor şi previne apariţia cataractei şi a degenerescenţei maculare datorită antioxidanţilor luteină şi zeaxantină.

Susţine digestia: conținutul ridicat de fibre ajută la reglarea tranzitului intestinal și previne constipația.

Menţine sănătatea oaselor datorită aportului de vitamina K, calciu și magneziu, nutrienți esențiali pentru oase.

Normalizează tensiunea arterială, cum îţi aduce un plus de potasiu care reduce riscul de hipertensiune arterială.

Are proprietăți antiinflamatoare datorită antioxidanților, flavonoidelor care ajută la reducerea inflamației cronice.

Te ajută să susţii controlul greutății, pentru că nu creşte foarte mult aportul caloric .

Susţine sănătatea cardiovasculară. Nitrații prezenți în spanac pot îmbunătăți funcția endotelială și menţin sănătatea inimii.

Vezi şi: Reţetă de post. Clătite sărate cu spanac, usturoi şi tofu

Previne anemia, deoarece este o sursă bună de fier, esenţială pentru producerea de globule roșii.

FOTO: Shutterstock