Cum să porți lenjeria intimă astfel încât să nu suferi din cauza căldurii

4 august 2023   Îngrijire personală

Alegerea și purtarea corectă a lenjeriei intime te va ajuta să te simți confortabil în zilele cu temperaturi ridicate. Te învățăm câteva trucuri eficiente, pe care le poți pune în aplicare în această perioadă a anului! 

Felul în care ne alegem vestimentația în timpul verii este importantă pentru a ne simți bine și pentru a ne proteja de căldură. Purtarea hainelor lejere și largi, culorilor deschise și materialelor ușoare și respirabile sunt esențiale în perioadele de căldură extremă. Dar știai că și alegerea potrivită a lenjeriei intime te va ajuta să faci față temperaturilor ridicate?

Îți prezentăm câteva sfaturi utile și interesante despre alegerea și purtarea corectă a lenjeriei intime în perioada verii. 

Optează pentru culori deschise 

În primul rând, este necesar să porți lenjerie intimă deschisă la culoare. Razele soarelui pot trece prin țesăturile largi, așa că lenjerie albă va reflecta lumina. La fel de important este să alegi piese de lenjerie intimă realizate din bumbac, mătase sau bambus, care îi permit pielii să respire și să se răcească mai ușor. Evită materialele sintetice, deoarece acestea pot reține căldura și umezeala! 

Citește și: VIDEO Bikinii - secretul Pamelei Anderson pentru o coafură sexy! 

Poartă pe dedesubtul rochiilor pantaloni scurți (colanți)

Când alegi să porți fuste sau rochii lejere, îți recomandăm să folosești pe dedesubtul pieselor tale vestimentare și o pereche de pantaloni scurți (colanți), care previn frecarea coapselor și implicit mâncărimile, transpirația și disconfortul. Optează pentru pantalonii subțiri, fabricați din bumbac, pe care îi găsești în magazinele de lenjerie intimă. Sunt foarte confortabili, fiind disponibil în diferite culori! 

Alege croiul potrivit 

În perioada verii, este important să alegi o lenjerie intimă cu un croi care ți se potrivește, astfel încât să nu fie prea strânsă pe corp. Lenjeria strâmtă poate cauza disconfort și va împiedica circulația normală a aerului. 

Citește și: Cât de des trebuie schimbate sutienele. Indicii că nu mai pot fi purtate 

Contează și cum îți alegi sutienul 

Pentru a nu te bronza cu urme, este bine să porți un sutien fără bretele când alegi să porți un top sau un maiou.

De asemenea, sutienele cu bretele subțiri și reglabile sunt potrivite în timpul verii, deoarece permit o mai bună aerisire a pielii. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe